Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Deprem Kredisiyle Beş Yıldızlı 'Tatil' Yapmışlar

Deprem önlemi için Dünya Bankası'ndan alınan krediyle 271 Bayındırlık çalışanına Antalya'da 'tatil gibi toplantı' yaptırıldı.

Radikal Gazetesi
Deprem Kredisiyle Beş Yıldızlı 'Tatil' Yapmışlar

eprem önlemi için Dünya Bankası'ndan alınan krediyle 271 Bayındırlık çalışanına Antalya'da 'tatil gibi toplantı' yaptırıldı. Toplantı maliyeti en az 271 bin YTL. İstanbul'da olası bir depremin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için Dünya Bankası'ndan sağlanan bir bölümü hibe, 400 milyon dolarlık krediyle 'İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi' (ISMEP) uygulamaya konuldu. Acil iletişim sistemi kurulması, halkın bilinçlendirilmesi, okul ve hastaneler gibi kamu binalarının güçlendirilmesi, mevzuattaki eksikliklerin tamamlanması hedeflendi.

Şubat 2006'da uygulamaya konulan projeyle çeşitli bakanlıklara da görevler yüklendi. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı da 'mevzuat' çalışmasına girişti. 'Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik Eğitimi' toplantısı 24-28 Haziran tarihlerinde Antalya Belek'te yapıldı. Bir yönetmelik çalışmasının yapılacağı toplantıya çağrılan 81 ilin Bayındırlık il müdürlerine bakanlık merkez teşkilatından 190 kişi daha eklendi. Bütün masraflar karşılanmasına karşın katılımcılara gidiş-dönüş harcırahları da ödendi.

Üst düzey yöneticiler uçakla Antalya'ya gönderildi. 24 Haziran Pazar günü Antedon Delux Otel'de toplanan 271 bakanlık mensubu 28 Haziran perşembe gününe kadar ağırlandı. Toplantıya Bakan katılmadı. Müsteşar Sabri Erbakan, "Geleneksel Bayındırlık ve İskân Müdürleri toplantısının bu yıl Antalya'da gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti belirterek sözlerime başlamak istiyorum" dedi.

Bir yönetmeliğin hazırlanabilmesi için 271 kişinin katılımı gerekmiyor. Bir çalışma grubu yeterli. Toplantının maliyeti, uçak ve otobüs biletleri, otele transfer, lüks otelde konaklama, katılımcılara dağıtılan deri çanta ve materyaller ile protokolün ekstraları hesaplandığında kişi başı yaklaşık 1000 YTL'ye çıktı. Buna göre bir yönetmelik görüşmesi için harcanan para 271 bin YTL'yi aştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-kredisiyle-bes-yildizli-tatil-yapmislar_55015.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!