Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Deprem Önlemleri Kağıt Üstünde Kalıyor

6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümü yaklaşırken sağlık kurumlarının durumu yine gündeme geldi. Beklenen Marmara depremine dikkat çeken aile hekimleri, "İstanbul'daki ASM'ler tehlike altında, il sağlık müdürlüğü kağıt üstünde önlemler alıyor." diyor.

yapi.com.tr
Deprem Önlemleri Kağıt Üstünde Kalıyor (Fotoğraf: BirGün)

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümü yaklaşıyor ancak depremden etkilenen kentlerde değişen pek bir durum yok. Özellikle birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin verildiği Aile Sağlığı Merkezleri de (ASM) konteynerlerde hizmete devam ediyor.

BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre; beklenen Marmara depremine dikkat çeken aile hekimleri de il sağlık müdürlüklerinin kağıt üstünde önlemler aldığına dikkat çekiyor ve ekliyor: "İl Sağlık Müdürlüğü, ASM’lere 'depreme karşı dayanıklı mı?' diye herhangi bir test veya kontrol yaptırmadığı gibi Ocak ayında bir yazı gönderip çalıştığınız ASM’nin risk analizini 'ya siz yapın, ya da bir yerde yaptırın' diyor. Her şey formaliteden yapılsın, kağıt  üzerinde görünsün, problem olduğunda kağıt üzerindeki yargılansın bize bir şey olmasın istiyorlar."

Geçen bir yılda yıkılan ASM'lerin yerine yenilerinin yapılmadığını söyleyen Birlik ve Dayanışma Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Dr. Ahmet Tapduk Mehlepçi, Sağlık Bakanlığı'nın depreme hazırlıksız yakalandığını ve üzerinden bir sene geçmesine rağmen bir ilerleme söylüyor.

Mehlepçi "Hatay, Maraş, Malatya ve Adıyaman’da yıkılan veya ağır hasarlı olan ASM’lerin hiçbirinin yerine yeni bir bina yapılmadı, Aile Sağlığı Merkezi’nde verilen hizmetler konteynırlarda devam etmektedir. Bölgede ASM’lerde çalışan arkadaşlarımız da aynı yıkılan ASM’ler gibi yalnız bırakılmış, barınma sorunları için de hiçbir şey yapılmamıştır. Oysa Aile Sağlığı Merkezleri devlet eliyle depreme dayanıklı ve müstakil binalarda yapılmış olmalıydı." dedi.

17 Ağustos Marmara Depremi’nde depremi tecrübe ettiğimizi ve asla ders çıkartamadığımızı söyleyen Mehlepçi, “Marmara Bölgesi’nde büyük bir deprem bekleniyor, il sağlık müdürlüğü ve bakanlık depreme yönelik hiçbir önlem almıyor." diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-onlemleri-kagit-ustunde-kaliyor_201529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!