Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Deprem Yönetmeliği Hazırlanıyor

Gemlik Körfezi ve Balıkesir’de meydana gelen depremlerin ardından gözler yeniden deprem tedbirlerine yönelik çalışmalara çevrildi.

NTV
Deprem Yönetmeliği Hazırlanıyor

br/> Gemlik Körfezi ve Balıkesir’de meydana gelen depremlerin ardından gözler yeniden deprem tedbirlerine yönelik çalışmalara çevrildi.

Bayındırlık Bakanlığı, deprem bölgelerindeki binaların güçlendirilmesine ilişkin yönetmeliğin teknik çalışmalarını tamamladı.

Bayındırlık Bakanlığı, deprem bölgelerinde yeniden yapılacak, değiştirilecek, büyütülecek resmi ve özel binaların depreme dayanıklı tasarım koşullarının belirlendiği yönetmelikle ilgili teknik ve mevzuat çalışmalarını tamamladı.

Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, Türkiye’de 125 milyon yapı stoku olduğunu, bunların yüzde 8’ inin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Olayın teknik, mevzuat dışında finansman boyutu olduğuna da dikkat çeken Taymaz, hükümetin de güçlendirme çalışmalarının finansmanı konusunda çalışma başlattığını söyledi.

Bunun için Hazine Müsteşarlığı, yurtdışından veya değişik bankalardan binaların güçlendirilmesine dönük ucuz kredi temin edecek. Bu amaçla doğal afetlerin zararlarını azaltmada tek kredi veren kuruluş olan Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’na da başvurulacak.

Taymaz, yönetmeliğin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Dünyada ilk olarak güçlendirme yönetmeliğini biz uygulayacağız” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-yonetmeligi-hazirlaniyor_49202.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!