Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremde Hasar Gören 123 Bin Bina 10 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor

1999 yılında meydana gelen iki büyük depremde binlerce kişi hayatını kaybederken 376 bin konut ve işyeri hasar gördü. Afet Kanunu'na göre yıkılması gereken binalardan 123 bini hâlâ ayakta. Boya ve sıvalarlaçatlakları kapatılan 'beton tabutlar'da çok sayıda kişi ikamet ediyor.

Zaman Gazetesi



br />
Güçlendirilmeyen binalar 2010'da yıkılacak   

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın verilerine göre, 17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinde yaklaşık 376 bin konut ve işyeri, ağır ve orta hasarlı olarak kayıtlara geçti.

Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul, Bolu, Düzce, Eskişehir, Karabük, Zonguldak gibi illerde içinde oturulamaz tespiti yapılan 112 bin binanın yaklaşık 60 bini yıkıldı. Marmara Bölgesi'nde ağır ve orta hasarlı yaklaşık 123 bin 98 konut ve işyeri yıkılmayı bekliyor. Orta ve ağır hasar gören binaların, 2007'de çıkarılan Afetler Kanunu gereğince bir yıl içerisinde yıkılması gerekiyor. Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, 3 Mart 2009'da orta hasarlı binaların 2010'a kadar güçlendirilmesine yönelik 14 ile talimat gönderdi. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Yalova, Bursa, Eskişehir, Denizli, Şanlıurfa, Osmaniye ve Konya'da 1 Ocak 2010'a kadar güçlendirme yapılmayan orta hasarlı binalar yıkılacak. Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, evini kendisi güçlendiren ve yıkanlar hakkında istatistik olmadığını belirtiyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/depremde-hasar-goren-123-bin-bina-10-yildir-yikilmayi-bekliyor_71526.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!