Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depreme Gerek Yok Kendi Kendine Yıkılıyor

İstanbul Kıraç beldesinde bulunan bir bina bitişiğinde hafriyat çalışması başlayınca yana eğildi. Yan binadan ayrılmaya ve eğilmeye başlayan bina, daire sakinleri tarafından boşaltıldı. Binanın çökme ihtimaline karşılık cadde de trafiğe kapatıldı.

Radikal Gazetesi
1 Depreme Gerek Yok Kendi Kendine Yıkılıyor

Büyükçekmece ilçesine bağlı Kıraç Beldesi’ndeki beş katlı bina, yanında başlatılan hafriyat çalışması nedeniyle çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yan binadan ayrılmaya ve eğilmeye başlayan bina, daire sakinleri tarafından boşaltıldı. Binanın çökme ihtimaline karşılık cadde de trafiğe kapatıldı.

Önceki gün akşam saatlerinde Kıraç’ta başlatılan hafriyat çalışmasının ardından yan tarafta bulunan bina, yavaş yavaş bitişiğindeki binadan ayrılmaya ve eğilmeye başladı. Bina çökme tehlikesi yaşayınca dairelerde oturan apartman sakinleri, eşyalarını içerde bırakarak dışarı kaçtı. Binanın çökme ihtimaline karşılık cadde trafiğe kapatıldı. Yana eğilen binanın etrafına kimseyi yaklaştırmayan zabıta ve jandarma ekipleri caddeye güvenlik şeridi çekti. Gittikçe aşağıya doğru eğilen binanın olası bir çökme durumunda çevresindeki diğer binalara da zarar vereceği belirtilirken, bölgede yaşayanlar hiçbir yetkilinin bu konuda önlem almamasına tepkili.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depreme-gerek-yok-kendi-kendine-yikiliyor_62923.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • evet binaları bizler yapıyoruz bizler yıkılmasına neden oluyoruz. çünkü işin içine rant olayı giriyor.3 kuruş kat edecegiz diye bazı şeylere göz yumuyor,göz yummak zorunda kalıyoruz.. kör cepheden bitişik taraftan bakıldıgında görünen son kat sanki sonradan yapılmış alt katlardan gelen kolonlar son katta düşey hatıl gibi kirişlerse döşeme kalınlıgından 12 cm biraz fazla 20 cm yatay hatıl gibi görünüyor.tabi bu binanın dıştan görünen yüzü..ya göremedigimiz temeli ne durumda ona da bakmak lazım.dün gece sn işıkaranın star tv dekı lafı dikkatimi çekti.deprem olmadan da bizler rant yüzünden yapılan binalarda kontrolsüzlük, hadi canım sendecilik yüzünden DAVETİYE çıkartıyoruz.deprem olmadan da bir diyarbakır hiçret apt... konyadaki yıkılan zemin katta kolonu kesilen binalar hepsi birer canlı örnegi en az 20 kişinin barındıgı bir bina olmalı ...hatayı bizler yapıyoruz 17/08/1999 üzerinden 9 yıl gecti hala akıllanamadık.AKILLANMAYIZ DA .... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!