Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremzede Leğenle Yağış Nöbetinde

Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Okçular köyünde geçen Mart ayında meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için TOKİ tarafından yaptırılan konutların bir bölümünün çatıları fırtınada uçtu. 20 santimetre kar bulunan köyde çatıları uçan evlerde oturan depremzedeler komşularının yanına yerleşti. 7 Kasım’da hak sahiplerine teslim edilen 140

Milliyet Gazetesi
Depremzede Leğenle Yağış Nöbetinde

STRONG>Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Okçular köyünde geçen Mart ayında meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için TOKİ tarafından yaptırılan konutların bir bölümünün çatıları fırtınada uçtu. 20 santimetre kar bulunan köyde çatıları uçan evlerde oturan depremzedeler komşularının yanına yerleşti. 7 Kasım’da hak sahiplerine teslim edilen 140 konuttan 20 kadarının çatısı fırtınada uçtu.

Çatıları uçan evlerde biriken karlar eriyerek evlerin içine damlamaya başladı. Bunun üzerine köydeki birçok konut boşaldı. Depremzedeler TOKİ İdaresi’ne tepki göstererek, konutların sağlam yapılmamasından yakındı. Mağdur olan vatandaşlardan Esma Demirbağ, fırtına sırasında çatıların uçmasıyla ölümden döndüğünü söyledi. Demirbağ, “Hava soğuk, su yok, elektrik bazen var, bazen yok. Çatının uçabileceği aklımın ucundan bile geçmedi. Neredeyse üstümüze düşecekti, zor kaçtık” dedi.

Kaldığı evin çatısı fırtınada uçan köy azası Mehmet Salih Atlı, ailece komşusunun evine yerleşmek zorunda kaldığını belirterek, yaşadıkları bu dramı herkesin görmesini istedi. 8 kişilik ailesiyle birlikte komşusunun evinde kalmak zorunda olduğunu belirten Atlı şunları söyledi:

“Kaldığım evin çatısı uçtuktan sonra ailece komşumun evine göçtüm. Anahtar teslimi yapmışlar, ama konutların hiçbir yeri sağlam değil ki. Bu çatılar monte edildiği zaman fırtınaya dayanamayacağını söyledik. Adamlar, ‘İşimizi sen bize mi öğretiyorsun?’ diye karşılık verdi, sustuk. Bağlama çatı olmadığı sürece buradaki fırtınaya bu çatılar dayanmaz. Bütün Türkiye Cumhuriyeti’ne sesleniyorum. Çocuklarımız, hayvanlarımız ve ailece perişan olmuşuz. Ben köy azasıyım, köylüme ne cevap vereceğim?” TOKİ’ye ait şantiye görevlileri, konuyla ilgili açıklama yağış durduktan sonra hasar gören çatıları ve konutları onaracaklarını söyledi.

Beyaz eşya dağıtılıyor

Elazığ Valiliği, 8 Mart’taki Bayyurt beldesi merkezli depremin ardından depremzedelere beyaz eşya ve kanepe dağıtıldığını açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 7 Kasım 2010’daki son Elazığ ziyaretinde ifade ettiği depremzedelere yönelik beyaz eşya ve mobilyaların, deprem bölgesine ulaşmaya başlamasının ardından depremzedelere dağıtılmaya başlandığı belirtildi. Açıklamada, Vestel’in beyaz eşya setleri ve Boytaş’tan gönderilen kanepelerin deprem bölgesinde hak sahiplerine dağıtılmaya başlandığı kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzede-legenle-yagis-nobetinde_84446.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!