Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremzedeler Konutları için Direniyor: 6 Gözaltı

İzmit'in Arızlı mevkiindeki Irak Kızılayı Deprem Konutları'nda dün yaşanan ve 4 kişinin gözaltına alındığı gerginliğin ardından bugün de yaklaşık 50 kişilik depremzede grubu Vilayet binası önünde oturma eylemi başlattı.Eylem sonrasında çıkan olaylarda 6 kişi gözaltına alındı.

Radikal Gazetesi
Depremzedeler Konutları için Direniyor: 6 Gözaltı

Kocaeli valiliği önünde saat 12.00'de başlattıkları oturma eylemine saat 14.00 sıralarında son veren ve yeniden Irak Kızılayı Deprem Konutları'na dönen depremzedeler, burada polisin kaldırdığı ve nöbet tuttukları çadırı yeniden kurmak istedi. Polisin engellemesi üzerine çıkar kargaşada çevik kuvvet ekibi sert müdehalede bulundu. Polis bazı kişileri yerde sürüklerden, bunlardan bir bölümünün depremzedelere destek vermeye gelen Halkevleri üyeleri olduğu belirtildi. Yaklaşık yarım saat süren olaylar sırasında polis 6 kişiyi gözaltına aldı. Buradaki gerginlik devam ediyor,

Yapılan konuşmada depremzedelere hibe edilen konutların gasp edilmeye çalışıldığı, buradan çıkartılan depremzedelerin yerine de bürokrat ve polis şeflerinin yerleştirildiği ileri sürüldü. Tüm Marmara’yı sarsan 17 ağustos 1999 Depremi’nin ardından Irak’ın idam edilen Lideri Saddam Hüyseyin’in 10 milyon dolar bağışıyla yaptırılan deprem konutlarındaki huzursuzluk bitmiyor. Kocaeli Valiliği’nin, bu konutları Vali yardımcısı ve bürokratlar için lojman olarak kullanmak istemesi ve boşaltılan 80 civarındaki daireye bürokratları yerleştirtmesiyle başlayan huzursuzluk sürüyor. Daha önce depremzedeler ile polisin karşı karşıya geldiği olayların ardından, dün de konut alanında depremzedelerin kurduğu nöbet çadırı polis tarafından kaldırılırken çıkan olaylarda 4 kişi gözaltına alındı.

‘Konutlar gasp edilmeye çalışılıyor’

Valiliğin ısrarla buradaki boşalan dairelere bürokratları yerleştirmeye devam etmesi üzerine yaklaşık 50 kişilik depremzede grubu bugün öğle saatlerinde Vilayet binası önüne gelerek oturma eylemi başlattı.

Polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı oturma eylemi öncesi konuşma yapan depremzedelerden Recep Uğur, Irak Kızılayı Deprem Konutları’nda depremzedelerin baskı altında tutulduğunu ileri sürdü. Vali ve Emniyet müdürününün buradaki sorunu çözmek istemediğini, Vali’nin yalan söylediğini ileri süren Uğur, “Depremzedeye hibe edilen konutlar gasp edilmeye çalışılıyor. Çıkartılan depremzede kardeşlerimizin yerine daierelere bürokrat ve polis şefleri yerleştiriliyor. Buradeki bürokratlar daireleri tahliye edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Burasını kimse polis lojmanı yapamaz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzedeler-konutlari-icin-direniyor-6-gozalti_73791.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!