Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremzedeye Ev

Depremle sarsılan Afyon'da evleri yıkılan vatandaşlar, yeni konutlarına kavuşacak. Ahırların da bulunduğu konutlar 3 ay içinde teslim edilecek. Afy

Akşam Online/12.07.2002



epremle sarsılan Afyon'da evleri yıkılan vatandaşlar, yeni konutlarına kavuşacak. Ahırların da bulunduğu konutlar 3 ay içinde teslim edilecek.

Afyon'da 3 Şubat'ta yaşanan depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören hak sahipleri için kalıcı konutların temeli atıldı.

Afyon Valisi Ahmet Özyurt, Çay İlçesi'ndeki temel atma töreninde devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu ve yaraları sarmaya devam edeceğini söyledi. Afyon'da yaşanan acıların toprağa gömüldüğünü anlatan Vali Özyurt, bundan sonra yapılacak evlerin depreme dayanıklı olması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmek mecburiyetinde olduğunu kaydetti. Vali Özyurt daha sonra 74 konutun temelini attı.

Depreme karşı tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Ahmet Özyurt, 'Evlerimizi depreme dayanıklı yapacağız. çünkü başka Türkiye yok, başka Afyon yok. Depreme dayanıklı evler yaparak insan gibi yaşamaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Ahırları da var
İki ayrı tip proje olarak yapılan deprem evleri 99 ve 85 metrekare olarak inşa edilecek. Konutların 36 metrekarelik ahırları da bulunacak. Konutlar, evleri anlaşma gereği 3 ay içinde teslim edilecek. Konutların teslim edilmemesi halinde, müteahhitler hak sahibi depremzedeye aylık 50 milyon lira ödeyecekler. Bolvadin'e bağlı Hamidiye Köyü'ne de 56 adet deprem evi yapılacağı öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzedeye-ev_942.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!