Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremzedeye Haber Vermeden Tarlasını Kazdılar

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde vatandaşlar arazilerinde kendilerinden habersiz olarak TOKİ’nin ev yapacağı gerekçesiyle kazı yapıldığını öne sürdüler.

yapi.com.tr
Depremzedeye Haber Vermeden Tarlasını Kazdılar (Fotoğraf: ANKA)

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi Orhaniye Mahallesi'nde köylülerin yıllardır akrabaları ile davalık olan araziye TOKİ ev yapmak için çalışma başlattı. Atadan kalan tarlayı yıllardır ekip biçtiklerini, bununla geçindiklerini ifade eden vatandaşlar, tarlada temel kazısı yapılmasına tepki gösterdiler.

ANKA’da yer alan habere göre; davalık tarlada ekim yaptığını ifade eden Ali Şensoy şöyle konuştu:" Dededen babadan kalma yerimiz sürerdik biz burayı. Cumartesi, pazar günü gelmişler burada kazı yapmışlar. Gördük, itiraz ettik. Başvurduk sağa sola bir sonuç alamadık. Burası başka biriyle mahkemelik. Bizim sürdüğümüz kullandığımız yer burası."

İsmail Şensoy ise "Burası atadan dededen kalma bir mülk. Bu mülke el koymuşlar. Bu mülkü ekip biçiyoruz biz yıllardır. Bunu elimizden almaya çalışıyorlar. Ona da biz itiraz ettik durdurmaya çalışıyoruz. Geçimi buradan sağlıyoruz. Elden giderse ne yapacağız? Aç mı kalacağız?” şeklinde konuştu.

Tahir Şensoy da "Bu yerin 20-25 yıldır davası devam etmekte, mahkemesi sürmektedir. Şu anda hala mahkeme aşamasında. Bize sormadan gelmişler TOKİ depremzedelere ev yapacak diye kazmışlar. Ancak buranın işleyen mülk sahiplerine kimse bir şey sormamış. TOKİ buraya ev yaptığı takdirde biz nasıl bu insanları buradan çıkartacağız? Mahkemeyi biz kazandığımız takdirde nasıl bu sonucu çözecekler? Bizim yerimizi nereden verecekler? Bu elimizdeki yeri kaybedeceğiz. Bizim hakkımızı kim verecek?" ifadelerini kullandı. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzedeye-haber-vermeden-tarlasini-kazdilar_210489.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!