Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremzedeye Uyarı Ateşi

Bingöl'de çadır isteyen 1000 kadar depremzede valiliğe yürüdü. Güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için havaya 4-5 dakika ateş açtı. Bu olayın ard

Hürriyet



b>Bingöl'de çadır isteyen 1000 kadar depremzede valiliğe yürüdü. Güvenlik güçleri kalabalığı dağıtmak için havaya 4-5 dakika ateş açtı. Bu olayın ardından güvenlik güçleri ile halk arasında çıkan arbede valilik çevresinde devam ediyor.

Bingöl'de dün yaşanan depremin ardından hasar gören binalara artçı şoklar yüzünden giremeyen halk geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı. Soğuk yüzünden perişan olan Bingöl'lüler çadır isteklerini iletmek üzere valilik binasına yürüdü. Bu arada çöken binaların müteahhitlerini ve bu yapıları kontrol etmesi gereken kamu görevlileri aleyhine de sloganlar atan gruba güvenlik görevlileri "dağılın" uyarısında bulundu.

Bu arada özel time ait olduğu belirtilen bir minibüsün kalabalığın üzerine sürülmesinin ardından göstericiler, güvenlik görevlilerinin üzerine taş ve su şişeleri fırlattı. Polis minibüsünün kalabalığın arasına hızla girmesiyle, 2 kişi yaralandı. Güvenlik görevlilerinin ateşi 4-5 dakika sürdü. Kimliği belirsiz bir kişi de soyunarak olayı protesto etti. Bu kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Vatandaşların alkışlı protestosunu sürdürüp dağılmamaları üzerine, polis havaya ateş açtı. Bu arada Valilik'e gelen AK Parti Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek konuşma yapmak isteyince yuhalandı.

VALİ: POLİS SORUMLU

Bu arada Bingöl Valisi Hüseyin Avni Coş, meydana gelen olaylarda polisin kısmi sorumluluğu bulunduğunu kabul etmekle birlikte, olayları halkın arasında karışan PKK/KADEK'li provokatörlerin tahrik ettiğini ileri sürdü.

PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

Özel timin havay ateş açmasının ardından dağılmaya başlayan 1000 kişilik grup, valilik çevresindeki sokaklarda tekrar toplandı. Polisin panzerle kalabalığı dağıtmak istemesi üzerine taşlı ve sopalı direnişle karşılaştı. Valiliğin çevresindeki arbede halen devam ediyor.

ÖZEL TİM UZAKLAŞTIRILDI

Gerginliğin üst seviyeye çıkmasının ardından Bingöl İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı askerler, Valilik önüne gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ata Kalkan, megafonla vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, herkesin acısının çok büyük olduğunu, fakat, yapılacak çok daha önemli işler bulunduğunu söyledi ve dağılmalarını istedi.

Vatandaşların sık sık ''En büyük jandarma, bizim jandarma. Vatandaş sizinle gurur duyuyor. Polis dışarı'' şeklinde sloganlar attıkları duyuldu.

Bu arada, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Timi'ne mensup polis memurları da kalabalıktan uzaklaştı. Bu ekiplerin yerine, Çevik Kuvvet'e bağlı polisler getirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzedeye-uyari-atesi_4193.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!