Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dere Yatağına Otogar İnşaatı Başladı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum örgütlerinin karşı çıkmasına rağmen, dere yatağına otogar inşaatına başladı.

yapi.com.tr
Dere Yatağına Otogar İnşaatı Başladı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Değirmendere Vadisi’nde dere yatağına kentteki sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin yaptığı uyarıları dikkate almadan otogar yapımına başladı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; “Bu işe başladık. Herhangi bir şekilde geriye dönüş düşünmüyoruz.” diyen Zorluoğlu, inşaat alanında inceleme yaparken, vatandaşlarında yeni otogarı sabırsızlıkla beklediğini ileri sürdü.

Ancak, Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Oktay Söğüt, yapılan uyarıları dikkate alınmadan başlanılan inşaat için beklenen büyük tehlikeye dikkat çekti.

Meclis Üyesi Oktay Söğüt, kentte 90 yılda meydana gelen sel, heyelan ve taşkınlardan resmi rakamlara göre 360 kişinin öldüğü kaydederek, dere yatağına otogar yapılmasının yanlış bir karar olduğunu dile getirdi.

Eski terminalin Başkan Zorluoğlu döneminde satılacağını ileri süren Söğüt, “Sel ve taşkınların yaratacağı tahribatı en aza indirmek için önlem alması gereken belediye, bunun tam aksine, 1990 yılında bugün otogar yapacağı Değirmendere'nin de içinde olduğu derelerin taşması sonucu 45 vatandaşımız hayatını kaybettiği yere yapacağı şey otogar değil, tarih tekerrür ederse korkarım, 100 milyonluk mezarlık olacaktır. Yeni otogar inşaatının temeli atılmadan, mevcut otogar arazisinin satış kararı geçen yıl Mart ayında Belediye Meclisi'nde alındı. Şuan satılmasa da, durmadan borçlanan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, bu satışı Başkan Zorluoğlu'nun görev süresi içerisinde yapacaktır.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dere-yatagina-otogar-insaati-basladi_188888.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!