Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Derici Serbest Bölge Çevreyi Kirteliyor'

Menemen Deri Serbest Bölgesi'nin çevre kirliliğine yol açan uygulamaları, Ege-Koop öncülüğünce tamamlanan 2 bin villadan oluşan Villakent'te yaşayan binlerce mahalle sakininin sağlıklarını olumsuz yönde etkiliyor. Villakent sakinlerinin, Menemen Deri Serbest Bölgesi'nden gelen kötü kokular nedeniyle şikayetlerini, Çevre Bakanlığı'na, İzmir

Yeni Asır Gaztesi
'Derici Serbest Bölge Çevreyi Kirteliyor'

Menemen Deri Serbest Bölgesi'nin çevre kirliliğine yol açan uygulamaları, Ege-Koop öncülüğünce tamamlanan 2 bin villadan oluşan Villakent'te yaşayan binlerce mahalle sakininin sağlıklarını olumsuz yönde etkiliyor. Villakent sakinlerinin, Menemen Deri Serbest Bölgesi'nden gelen kötü kokular nedeniyle şikayetlerini, Çevre Bakanlığı'na, İzmir Valiliği'ne ve Çevre İl Müdürlüğü'ne defalarca iletmesine rağmen hiçbir sonuç alamadı.

Pis koku yayıyor

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "İzmir Menemen Deri Serbest Bölgesi'ndeki arıtma tesisleri kullanılmıyor. Atıklar zamanında bertaraf edilmiyor. Bu da çevre kirliliğine yol açıyor. Deri ve üretim artıklarının dışarıda yakılması sonucu çevreye kötü kokular yayılıyor. Sadece Villakent değil, bu bölgede yer alan Maltepe ve Seyrek'te oturanlar da çev kirliliğinin esiri oldu. Bu keyfi uygulamanın sona erdirilmesi için 2003'ten beri, ilgili kamu kurumlarına dilekçeler verdik. İnsan sağlığını hiçe sayarak faaliyetlerini sürdüren çevre düşmanları hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Anayasa çiğneniyor

Çevre kirliliğinin büyük boyutlara ulaştığı günümüzde, Menemen Deri Serbest Bölgesi yetkililerinin de insan sağlığını hiçe sayarak sadece çıkarları uğruna faaliyet sürdürdüğünü öne süren Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Serbest Bölge yetkilileri, anayasaya aykırı davranıyor. Anayasa'nın 56. maddesi; tüm vatandaşların sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı olduğunu vurgulamaktadır. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak, çevre kirlenmesini önlemek, devletin ve vatandaşların görevidir. İnsan yaşamının sağlıklı, dengeli ve bozulmamış bir çevrede sürdürmesi gerektiği Çevre Yasası'nın 1. maddesinde de açıkça belirtilmiştir. Anayasa açıkça çiğnenmektedir. Kanunlara uyulmuyor, keyfi uygulamalarla vatandaşlar, hastalık riskiyle karşı karşıya bırakılıyor."

Valiliği göreve çağırdı

İzmir Menemen Deri Serbest Bölgesi'nde çevreye zarar veren bu yasadışı uygulamanın sona verilmesi için İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Çevre İl Müdürlüğü'nü göreve çağırdığını söyleyen Aslan, şu açıklamayı yaptı: "Bu tesisin çevre kirliliğine neden olan faaliyetlerinin önüne geçilmesi amacıyla, İzmir Valiliği'ne resmi başvurumuzu yineledik. Eğer bu yasa tanımaz kuruluş çevreyi kirletici faaliyetlerine devam edilirse, bu yasadışı uygulamaya göz yumanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca bölgenin üretime kapatılmasını isteyeceğiz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/derici-serbest-bolge-cevreyi-kirteliyor-_71680.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!