Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dev Atık Tesisinde Geri Sayım Sürüyor

Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı, Söke, Akyeniköy, Savuca, Yenidoğan, Akbük, Sazlıköy, Bağarası belediyelerine hizmet verecek tesisin ilk hücresinin ay sonuna doğru hizmete gireceği açıklandı.

Milliyet Gazetesi
1 Dev Atık Tesisinde Geri Sayım Sürüyor

Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı, Söke, Akyeniköy, Savuca, Yenidoğan, Akbük, Sazlıköy, Bağarası belediyelerine hizmet verecek tesisin ilk hücresinin ay sonuna doğru hizmete gireceği açıklandı.

Kuşadası-Davutlar-Güzelçamlı-Söke Çevre Koruma ve Altyapı Tesislerini Yapma İşletme Birliği (KUŞ-ATAK) öncülüğünde başlatılan, 10 belediyenin hizmet alanını kapsayan bölgede katı atık sorununa 20 yıllık çözüm getirmesi planlanan dev projede geri sayım sürüyor. Tüloğlu Mevkii’nde kurulan ve Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı, Söke, Akyeniköy, Savuca, Yenidoğan, Akbük, Sazlıköy, Bağarası belediyelerine hizmet verecek tesisin ilk hücresinin ay sonuna doğru hizmete gireceği açıklandı.

Maliyeti 20 milyon Euro

KUŞ-ATAK ve Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, tesisin, 2009 sonuna kadar da tam kapasiteyle çalışmaya başlayacağını söyledi. Yaklaşık 20 milyon Euro’ya mal olduğunu belirten Fuat Akdoğan, şöyle dedi: "AB standartlarındaki tesisimiz, depolama sahası, sızıntı suyu toplama ve arıtma, depo gazı toplama ve enerji eldesi gibi yönetmeliklerin şart koştuğu her türlü çevresel altyapı malzemeleriyle donatıldı. Tesiste alt toprağın sızdırmazlığı sağlanacak, yerleştirilen katı atıklar günlük örtü toprağıyla kaplanacak, hücreler dolduktan sonra üzeri örtüyle kapatılacak. Amaç, fonksiyonel ve çevreci bir katı atık yönetimi siste miyle, yeniden kullanım ve geri dönüşüm oranlarını yükseltmek, yeraltı sularının kirlenme oranlarını düşürmek, kalıcı katı atık yönetimi oluşturmak."

Ayda 27 bin ton çöp

KUŞ-ATAK Müdürü Ayşe Şerifoğlu ise katı atıkların tüketim toplumlarında önemli sorunlara neden olduğuna dikkat çekti. Turist yoğunluğunun yaşandığı yaz sezonunda sadece Kuşadası’nda ayda 27 bin ton çöp üretildiğin dile getirdi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/dev-atik-tesisinde-geri-sayim-suruyor_67171.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Sayın Başkan: Fuat AKdoğan, işletmeye açmak istediğiniz depolama sahasına yerleştirilen katı atıklar günlük örtü toprağıyla kaplanacak, bir yöntem oluşturmak olarak görüyorsunuz. ve bunun da maliyetinin 20 mılyon Euro olduğunu belirtiyorsunuz. KUŞ-ATAK Müdürü Sayın Ayşe Şerifoğlu hanımefendi ise katı atıkların tüketim toplumlarında önemli sorun olduğuna dikkat çekiyor. Turist yoğunluğunun yaşandığı yaz sezonunda sadece Kuşadası'nda ayda 27 bin ton çöp üretildiğini dile getirdiğini beyan ediyor.Bu katı atıklar haliyle ev atıkları+kağıt+ karton+ naylon+ petşişeleri+ camşişeleri+ camatıklarıatıkları+ metal parçaları YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!