Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dev Cezaevi Mart’ta Açılıyor

11 bin kişilik kapasiteye sahip Silivri Cezaevi bölge halkının tüm itirazlarına rağmen 1 ay sonra kapılarını açıyor.

Vatan Gazetesi/Meltem GÜNAY
Dev Cezaevi Mart’ta Açılıyor

br/>
İstanbul Silivri’de 3 yıl önce inşaatı başlayan ve bölge halkının tüm itirazlarına rağmen yapımı devam eden 11 bin kişi kapasiteli 9 bloktan oluşan Silivri Cezaevi Mart ayında açılacak. Böylece Bayrampaşa Kapalı ve H Tip Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan mahkumlar da buraya sevkedilecek.

Güvenlik üst düzeyde
955 bin 700 metrekarelik arazi üzerine kurulan Silivri Cezaevi 8 adet L Tipi Kapalı ve bir adet de Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan oluşuyor. Bilinen cezaevlerinin tersine modern görüntüsüyle dikkat çekecek olan cezaevinin bin 500 araçlık otoparkı, gelen ziyaretçiler için bekleme odası, lojmanı, sağlık ocağı, alışveriş merkezi, kreşi, 6 adet trafosu, 2 adet su deposu, restoran ve sosyal tesisler de yer alacak.

Yaklaşık 134 personelin görev yapacağı cezaevi güvenlik açısında da son derece modern cihazlarla donatıldı. Giriş ve çıkışlarda göz biyometrisi ile elektronik arama amaçlı olarak kullanılan duyarlı kapı ve son teknoloji x-ray cihazları bulunacak. Ceza infaz kurumunun dış güvenliğini ise jandarma ekipleri sağlayacak.

Her bir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kapasitesi 21 kişiye kadar çıkarılabilecek 61 ünite, 3 kişilik dört oda ve 40 adet tek kişilik oda sisteminden oluşuyor. Bireysel veya üç kişilik odalar 12.45 m², açık avlular 65.19 m2, ortak yaşam ünitesi 56.59 m², en fazla 21 kişinin birarada kalabileceği ünitenin toplam alanı ise 208.93 m² olarak düzenlendi. Her bölümün ortak yaşam alanında bir adet TV anten girişi, bir adet çok kanallı merkez radyo, küçük bir mutfak, bir adet priz ve acil durumlarda personeli çağırabilmek için bir alarm butonu bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dev-cezaevi-martta-aciliyor_59073.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!