Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dikey Yapılardan Belediye de Sorumlu

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Büyükşehirlerde başlayan “Dikey yapı” tartışmasıyla ilgili bazı müteahhitlerin yanı sıra, usulsüz imar ve inşaat izinlerini veren belediyelerin de sorumlu olduğunu söyledi.

yapi.com.tr
Dikey Yapılardan Belediye de Sorumlu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Şehircilik Şurası açılış programında “Acımasızca yolsuzluk yapıyorlar, ihanet içerisindeler” sözleriyle müteahhitlere yönelik eleştirilerini değerlendiren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, “Cumhurbaşkanımız bir kısım sözde meslektaşlarımızın üzerinden, müteahhitlerin imar rantı ve kot kazanımlarından dolayı ülkeye ihanet ettiklerini söylese de haklıdır. Ama bu yaklaşım sektörün bütüncül sorunlarına bakış açısından tam anlamıyla adil değildir” dedi. Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Müteahhit kendi kafasına göre yapmıyor

“Bu dikey yapıların usulsüz imar ve inşaat izinlerini müteahhitler kendi kafasına göre, onaysız ve ruhsatsız projelerle gerçekleştirmiyorlar. Yani bunlara izin veren belediyeler ve kamu idareleri mevcut. Bu belediyeler ve kamu idareleri de bu durumdan ayrıca sorumludur. Biz, müteahhitlik sektöründeki dörtte birlik çürük, merdiven altı, işinin ehli olmayan, liyakatsiz ve ehliyetsiz kişilerin, hatta hiçbir işte yeterliliği olamayan kişilerin bu işi yapmamalarını ve bu çürükleri temizleyecek Müteahhitlik Hizmet Kanunu’nun da ivedilikle çıkartılması gerektiğini yıllardır söylüyoruz.

Siyasilerden icraat yapılması talebi

Müteahhitlik sektörünün statükocusu olan ve sayıları 200’ü geçmeyen bu rantçı, menfaatçi kişilerin statükosu, siyaset üstündeki etkisi daha ağır olduğu için bir türlü Müteahhitlik Hizmet Kanunu’nu çıkartmıyorlar. Maalesef eleştirdiğimiz müteahhitlerin hala bir Müteahhitlik Hizmet Kanunu yok; yine imar rantını ve usulsüzlüğünü eleştirmemize rağmen, adam gibi bir imar kanunu, bir kıyı kanunu, bir boğaz kanunu çıkartmıyorsak; bu da olmuyor. Bu yanlış ve ihanet şebekesinden ilgililer de sorumludur. Yani biz de siyasilerin ve devlet büyüklerinin affına sığınarak, bu tür yanlışlıkların düzeltilmesi adına icraat yapılmasını talep ediyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/dikey-yapilardan-belediye-de-sorumlu_155525.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!