Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dilovası ile Yalova Arasındaki Körfez Köprüsü'nde Raylı Sistem de Olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin Dilovası ilçesi ile Yalova'nın Hersek Burnu arasında yapılması düşünülen Körfez Köprüsü'ne raylı sistemin de dahil edildiğini söyledi. Karaosmanoğlu, "Projenin hayata geçmesi ile Kocaeli'ndeki trafik yükü azalacak." dedi.

Zaman Gazetesi
14 Dilovası ile Yalova Arasındaki Körfez Köprüsü'nde Raylı Sistem de Olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin Dilovası ilçesi ile Yalova'nın Hersek Burnu arasında yapılması düşünülen Körfez Köprüsü'ne raylı sistemin de dahil edildiğini söyledi. Karaosmanoğlu, "Projenin hayata geçmesi ile Kocaeli'ndeki trafik yükü azalacak." dedi.

İstanbul'un Anadolu'ya çıkış noktası olan Kocaeli'nde en büyük problemi, trafik sıkıntısı oluşturuyor. İstanbul'dan çıkan araçların Ankara yönüne gidenleri, D-100 ve TEM Otoyolu'nu izleyerek İzmit'ten Sakarya tarafına geçiyor. İzmir tarafına gidenler ise 2 güzergâhı kullanıyor. Bir kısmı bu yolları takip ederek Körfez'in çevresini dolaşarak Yalova tarafına geçiyor. Araçların büyük bir kısmı ise Gebze Eskihisar feribotlarına binerek Yalova tarafına geçiyor.

20 yıl önce planlanan Körfez Köprüsü'nün bir türlü hayata geçmemesi nedeniyle Kocaeli'nde trafik yoğunluğu gittikçe artıyor. Kocaeli halkının merakla beklediği köprünün durumu hakkında bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, köprü ihalesinin ekim ayında yapılacağını söyledi. Köprüde raylı sistemin de olacağını belirten Karaosmanoğlu, "Köprünün bir an önce yapılması için biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz. Köprüde raylı sistem de olacak. Bizim bölgeyi kullanan yolcuların büyük bölümü raylı sistemi kullanacak. Bunun yanında araçların büyük kısmı da buradan geçeceği için Kocaeli'nde trafik büyük oranda rahatlayacak." dedi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü tamamlanıp hizmete açıldığında İstanbul- İzmir arası da 4 saate inmiş olacak. Bu köprü geçişi ile, Bursa ve İzmir yönünden İstanbul'a ulaşmak isteyen sürücüler hem feribot sırasını beklemeyecek, hem de 18 kilometre olan Körfez'in çevresinde dolaşmamış olacak. Yaklaşık 20 senedir, yapımı için somut adımlar atılması beklenen Körfez Köprü projesi şu anda ihale aşamasında. Yap-İşlet-Devret yöntemiyle hayata geçirilecek olan projenin ihalesi Ekim 2008'de yapılacak. Proje tamamlandığında orta açıklığı 1.700, toplam uzunluğu ise 3 bin metreyi bulan Körfez Köprüsü'nün yanı sıra 420 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu da hizmete açılmış olacak.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/dilovasi-ile-yalova-arasindaki-korfez-koprusunde-rayli-sistem-de-olacak_62883.html

Read Comment Section
14 Yorum Yorum Yaz
  • bu köprü türkiyenin gelişimine katkı payı çook yüksek olacak YANITLA
  • inşallah yapılmaz şahsen ben dilovasında oturuyorum zaten havası pis bir de yapılacak köprüden geçen araçların egsoz dumanını çekemeyiz... YANITLA
  • artık bursaya daha kolay gideceğiz ama bu köprünün işi erken bitse ne güzel olur YANITLA
  • her halde bu iktidarın büyük sınavlarından biride bu olacak. ihale falan bunlar sadece söylentiden ibaret çeşitli rant çevrelerinin ekmeğine yağ sürmek için tasarlanmış düzmece şeyler bence ihaleye çıktı çıkıyor başlangıç tarihine bakın bana hak vereceksiniz YANITLA
  • bu köprü bizi çok rahatlatacak YANITLA
14 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor.  1  |  2  |  3  |  DEVAMI
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!