Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

#DirenMerdiven New York Times’ta!

Beyoğlu Belediyesi tarafından yeniden griye boyanmasının ardından başlayan “#DirenMerdiven” eylemleri New York Times gazetesinde haber oldu.

yapi.com.tr
#DirenMerdiven New York Times’ta!

İstanbul Cihangir'de yaşayan Hüseyin Çetinel’in gökkuşağı renklerine boyadığı Fındıklı’daki merdivenlerin Beyoğlu Belediyesi tarafından yeniden griye boyanmasının ardından başlayan “#DirenMerdiven” eylemleri New York Times gazetesinde haber oldu.

Gazetenin internet bloğunda yer alan Şebnem Arsu ve Robert Mackey imzalı haberde, merdivenlerin boyanmasının ardından atılan twitlere yer verilerek eylemcilerin sosyal medya üzerinde örgütlendiğine ve ülke çapında merdivenlerin rengarenk boyanmaya başladığına değinildi. Haberde Türkiye’nin dört bir yanındaki gökkuşağı merdivenlerin fotoğrafları yer aldı. Merdivenlerin gazete manşetlerine “En renkli eylem” olarak taşındığı belirtilen haberde “Çoğunluğu eğitimli ve özgürlükçü olan gençler iktidardaki İslamcı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin despot eğilimlerine karşı bir araya gelip ayaklanmışlardı. Gökkuşağı merdivenlerinin griye boyanması eylemcilerin kamusal alan haklarına karşı başka bir hoşgörüsüzlük ve saygısızlık olarak işareti olarak görüldü” ifadeleri yer aldı.

Bundan iyi dekor olamaz

Gökkuşağı merdivenlerin önünde fotoğraf çekilenlerin arsında gelin ve damadın da bulunduğu belirtilerek gelin Gamze Özmermer’in “Bundan daha iyi bir dekor olabilir mi? Dünyamızın içinde bulunduğu çatışma ortamı, bütün ölümler ve acılar, hepsinin iyileşmeye ihtiyacı var. Bunun gibi renkli sahneler küçük bir çare olabilir” sözleri aktarıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/direnmerdiven-new-york-timesta_112091.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!