Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Dışarıdaki Tarih’

Dünyanın dört bir yanındaki vakıf eserlerinin bakım ve onarımının genel müdürlüğe ait olması için hazırlıklara başlandı. Vakıflar Genel Müdü

Türkiye



b>Dünyanın dört bir yanındaki vakıf eserlerinin bakım ve onarımının genel müdürlüğe ait olması için hazırlıklara başlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği yolunda çıkarılması gereken yasalar arasında bulunan yeni Vakıflar Yasası’nda ‘tarihi’ bir değişikliğe de imza atmaya hazırlanıyor. Yabancı vakıfların mal edinmeleri için verilen 6 aylık sürenin 18 aya çıkarılmasını öngören Vakıflar Yasası’na bir madde eklenerek, yurtdışındaki tarihi eserlerin bakım ve onarımının genel müdürlük tarafından yürütülmesinin yolu açılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bu yönde bir değişiklik için Dışişleri Bakanlığı’ndan görüş istedi. Bakanlık, Vakıflar’ın bu talebine henüz cevap vermedi. Vakıflar Genel Müdürlüğü ‘envanter’ çalışması yapmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, yurtdışındaki eserlerin tamamının devlete değil vakıflara ait olduğunu söyledi. Beyazıt, son olarak Elazığ Harput’tan çalınan değeri 5 milyon dolar değerindeki çinilerin ele geçirildiğini ve bunlara sigorta yaptırıldığını anlattı. Beyazıt, yurtdışında en fazla Balkanlarda Osmanlı eserlerinin bulunduğunu hatırlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/disaridaki-tarih_17533.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!