Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Diyarbakır'da Arsa ve Konut Fiyatları Tavan Yaptı

Doğu ve Güneydoğu’da arsa ve konut fiyatları, çözüm süreciyle birlikte yükselişe geçti. Diyarbakır’da arsa fiyatları iki katına çıktı. Konut fiyatlarında ise yüzde 40’a varan artış yaşandı.

yapi.com.tr
1 Diyarbakır'da Arsa ve Konut Fiyatları Tavan Yaptı

İş dünyasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne olan ilgisini artırdı. Bölgenin en gelişmiş şehirlerinden Diyarbakır’da arsa ve konut fiyatları çözüm süreci umuduyla zirve yaptı. Satar Gazetesi’nin haberine göre Bölgede arsa fiyatları 2 katına çıktı. Konut fiyatlarında ise yüzde 30-40’ı bulan artış yaşanıyor. Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirliği Derneği Başkanı Mustafa Koç, çözüm sürecinin başlamasının ardından özellikle Diyarbakır emlak piyasasında inanılmaz bir hareketlilik yaşandığını belirtti. Mustafa Koç, 4 ay öncesine kadar dönümü 20 bin TL olan arsa fiyatlarının şu an 50 bin TL’den alıcı bulduğunu söyledi.

Evlerini satmak istemiyorlar

Mal sahiplerinin yükselen fiyatlarla birlikte ellerinde bulundurdukları mülkleri satmak istemediklerini ifade eden Koç “Bu nedenle arsa bulmak pek kolay olmuyor. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerden çok fazla telefon alıyoruz. AVM, ofis, otel hatta residence yapmak isteyenler dahi var. Burada arsalar altın değerinde artık. Sürecin gelişmesiyle birlikte bu fiyatların daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Zaten bölgede arsalar fiyatında satılmıyordu. Şimdi yavaş yavaş yerini buluyor. Güvensizliğin çözülmesi Diyarbakır’a değer katıyor” dedi.

Kiralar zirve yaptı

Konut fiyatlarında da bir artış gözlendiğini dile getiren Mustafa Koç “Konut fiyatları da şu anda zirve dönemlerini yaşıyor. 3 ay önce 500 ile 750 lira arasında değişen kiralar, bugün 900 ile 1.500 TL arasında değişiyor. Bu söylediğim merkez bölgeler tabi. Konut fiyatları ise 100 bin TL civarında seyrederken şimdi 250 bin TL’lere kadar çıktı” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/diyarbakirda-arsa-ve-konut-fiyatlari-tavan-yapti_105814.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Güneydoğu'daki kira artışlarında tek etken çözüm arayışı değil maalesef. Türkiye'nin Güneydoğusu iki yıldır sıcak çatışmanın olduğu Suriye'nin'de kuzeyine tekabül ediyor unutmazsak, ve Suriye'den gelen yoğun göçün konut piyasasının alevlendirdiği de bir gerçek. Savaş mağdurlarının içlerinde maddi durumları iyi olanlar olsa da bu durumun Güneydoğu halkı tarafından fırsata dönüştürülmüş olması üzüntü verici. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!