Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dizayn Grup Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyor

Dizayn Grup, hem bireyleri hem de kurumları teknoloji üretmeye teşvik etmek amacı ile "BEYİN GÖÇÜNE KARŞI, BEYİN GÜCÜNÜ TEŞVİK EDİYORUZ!" adı a

Dizayn Grup
2 Dizayn Grup Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyor

izayn Grup, hem bireyleri hem de kurumları teknoloji üretmeye teşvik etmek amacı ile "BEYİN GÖÇÜNE KARŞI, BEYİN GÜCÜNÜ TEŞVİK EDİYORUZ!" adı altında bir kampanya başlatmıştır.

2002 yılında başlatılan bu kampanya ile endüstriye dönüştürülebilecek, proje, buluş ve yeni fikirler Dizayn Grup tarafından maddi ve teknik açıdan destekliyor. 71 proje başvurusunun yapıldığı ilk kampanya sonucu 10 proje desteklenmeye değer görülürken, geçen yıl ikincisi düzenlenen kampanyaya 100 proje başvurusu yapıldı.
12 Şubat'ta yapılan basın toplantısı ile 100 proje içinden 4 projenin destekleneceği açıklandı.

" BEYİN GÖÇÜNE KARŞI, BEYİN GÜCÜNÜ TEŞVİK EDİYORUZ!-II" Kampanyası kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler;

1. Isı Geçirgenlik Katsayısı Düşürülmüş Yapı Elemanı Üretim Metodu
2. Çevre Dostu Kombine Enerji Üretimi;
3. Tarımda Bütünleşik Teknolojiler
4. Jeotermal Su Taşınımında Kabuk Önleyici Sistem

Kampanyaya başvuran ancak DİZAYN GRUP tarafından desteklenmeyen projeler ise "www.projepazari.com" 'da yayınlanmaktadır.

Kampanya kapsamında DİZAYN GRUP'a ulaşan her proje sahibinin patent başvurusu yapması durumunda konu ile ilgili tüm giderler DİZAYN GRUP tarafından karşılanıyor ve proje sahibi yasal açıdan da koruma altına alınıyor.

Kampanya için firma tarafından ayrılan bütçe ise 2 milyon EURO.


20 Şubat 2004'de başvuruların başladığı "BEYİN GÖÇÜNE KARŞI, BEYİN GÜCÜNÜ TEŞVİK EDİYORUZ!-III" Kampanyası için son başvuru tarihi ise 30 Mayıs 2004. Başvurular arge.dizayngrup.com adresinden yapılabilmektedir.

DİZAYN GRUP Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim MİRMAHMUTOĞULLARI basın toplantısı sırasında yaptığı değerlendirmede; "Ar- Ge çalışmaları, ülke ekonomilerinin gelişmesi ve dünya standartlarında rekabet edilebilmesi açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bu noktada yetişmiş beyinlerin teknoloji üretmesine ve bu teknolojiyi ekonominin ve insanlığın hizmetine sunmasına ihtiyacımız vardır. Bir insanın yetişmesi ve ekonomiye artı değer kazandırması çok emekli ve uzun zaman gerektirir. Demek ki bizler de gerek özel sektör gerekse kamu sektörü olarak yetişmiş beyinlerin ülke içersinde kalıp bizim için artı değer üretmesini sağlamalıyız. Başlattığımız kampanyada da çıkış noktamız bu oldu. "BEYİN GÖÇÜNE KARŞI, BEYİN GÜCÜNÜ TEŞVİK EDİYORUZ!" Kampanyası ile özel sektörde bir ilki gerçekleştirerek yetişmiş beyinleri harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. İlkine 71, ikincisine ise 100 proje ile başvuru yapıldı. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz "BEYİN GÖÇÜNE KARŞI, BEYİN GÜCÜNÜ TEŞVİK EDİYORUZ!-III" Kampanyası'na ise ilginin çok daha fazla olacağını düşünüyoruz. Kampanyaya başvuran kişi sayısındaki artış ve kamuoyunun ilgisi doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor ve bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz." dedi.


ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/dizayn-grup-beyin-gocune-karsi-beyin-gucunu-tesvik-ediyor_9403.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • patenti biz mi alıyoruz yoksa fikrimizi söyleyince kurum bizim adımıza mı alıyor YANITLA
  • DİZAYN GRUP bu yapmış oldugunuz çalışma taktire şayan bir başarı. Sizin bu yapmış oldugunuzun çalışmanın %10'unu devlet kurumları yapmış olsa idi inanın bu ülke çok farklı bir konumda olurdu. Saygıyla selam eder, başarılarınızın devamını dilerim. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!