Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğa Harikası Yaylaya Tatil Köyü Yapacaklar

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile DOKA’nın Çambaşı Yaylası’na yapmayı planladığı tatil köyü ile yeni bir doğa talanı daha yaşanacak.

yapi.com.tr
Doğa Harikası Yaylaya Tatil Köyü Yapacaklar

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, imzaları atılan projeyle, doğa harikası yaylalardan biri olan Çambaşı, tatil köyüne dönüşecek. Artvin’de, yayları turizme açmak bahanesiyle başlatılan ve proje kapsamında çok sayıda ağacın kesildiği ‘Yeşil Yol’ projesinde de ismi geçen Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA), Ordu Belediyesi’yle birlikte imzaladığı projeyle, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’na ‘tatil köyü’ yapılarak, yaylanın turizme açılması hedefleniyor. ‘Dört Mevsim Bulutlara Dokunun’ sloganıyla reklamı yapılan, ‘Serender Tatil Köyü’ adlı projenin 24 ay sürmesi planlanıyor. 3 milyon 823 bin TL’lik projenin 2 milyon 201 bin TL’sinin ise, DOKA tarafından karşılanacağı belirtildi.

‘Turistler için cazip’

Projeyle ilgili konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “ ‘Dört Mevsim Bulutlara Dokunun’ adlı proje ile Samsun’dan Hopa’ya kadar uzanan alanda, yayla turizminin geliştirilip alternatif turizm türleriyle birleştirilerek turistler için daha cazip hale getirilmesi öneriliyor” dedi. Yılmaz, yapılacak olan tatil köyünün, her biri 50 metrekarelik zemin kat ve 36 metrekarelik bodrum kat olmak üzere 10 adet apart, 86 metrekare büyüklüğündeki bungalovlar, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu ve yöresel yemeklerin tanıtılacağı 1 adet birinci sınıf restorandan oluşacağını da söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/doga-harikasi-yaylaya-tatil-koyu-yapacaklar_145199.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!