Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğalgaz Tahsilatının Yüzde 92'si BOTAŞ'ın Kasasına Akıtılacak

BOTAŞ’ın Başkent Doğalgaz’dan alacağı 1.1 milyar TL için Enerji ve Tabii KaynaklarBakanı Taner Yıldız devreye girdi. Bakan Yıldız "Başkent Doğalgaz’la ilgili bazı yapısal değişiklikler yapılarak Ankara’da yapılan tahsilatın en az yüzde 92’sinin BOTAŞ’ın kasasına akacak" dedi.

Hürriyet Gazetesi
Doğalgaz Tahsilatının Yüzde 92'si BOTAŞ'ın Kasasına Akıtılacak

BOTAŞ’ın Başkent Doğalgaz’dan alacağı 1.1 milyar TL için Enerji ve Tabii KaynaklarBakanı Taner Yıldız devreye girdi. Bakan Yıldız "Başkent Doğalgaz’la ilgili bazı yapısal değişiklikler yapılarak Ankara’da yapılan tahsilatın en az yüzde 92’sinin BOTAŞ’ın kasasına akacak" dedi.

Yılan hikayesine dönen Başkent Doğalgaz’ın özelleştirilme ihalesinin akibeti belli olmadan, Büyükşehir Belediyesi’ne şok bir haber de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan geldi. BOTAŞ’a olan borçlarını ödeme sıkıntısı çeken Başkent Doğalgaz’la ilgili bazı yapısal değişiklikler yapılacağını açıklayan Yıldız "Bundan sonra Ankara’da yapılan tahsilatın en az yüzde 92’sinin BOTAŞ’ın kasasına akacak" dedi.

Irak Elektrik Bakanı Kerim Vahid Hasan’la önceki gün yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, iki kurum arasındaki alacak sorununa ilişkin şöyle konuştu:

Gökçek’le görüştük

"Geçtiğimiz hafta BOTAŞ Başkent Doğalgaz’a ödeme talimatı göndermişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le bu manada görüştük ve kendilerinin önerilerini aldık. Tabii ki BOTAŞ gaz dağıtım işi yapıyor ve önemli ölçüde bu işini Türkiye’nin her tarafında sürdürüyor. Mutlaka nakit akışıyla, tahakkuklarıyla ilgili düzenlemeleri var. Bir yandan paralarını tahsil edecek, bir yandan da ödemelerini yapacak.

Yüzde 92 BOTAŞ’a

Hemen hemen Ankara’daki yapılan tahsilatın yüzde 92’ler civarında oranının direk BOTAŞ’ın kasasına akacağı bundan sonraki cari akışla alakalı bir düzenleme yapıyoruz. Herhangi bir haciz işlemi söz konusu değil ama ödemelerin yapılandırılması ve bundan sonra tekrar bu hatalara düşülmemesi açısından kendi tahsilatlarının en az yüzde 92’sini BOTAŞ’a devredecekler.

Detaylar açıklanacak

Bunun hangi yolla devredileceğini arkadaşlarımız teknik açıdan değerlendiriyorlar. Bunun üzerinde bir yapısal düzenleme üzerinde çalışacağız. Bundan sonra geriye dönük borç birikmeleri olmayacak bir şekilde Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çalışma yapıyoruz.

Çünkü Ankara Büyükşehir Belediyesi de bizim belediyemiz, BOTAŞ da bizim kurumumuz, Bakanlık da bu devletin bakanlığı. Hiçbirinin de mağdur olmaması, ama bir yandan da işlerin hızının düşmemesi açısından böyle bir mutabakat sağlıyoruz. Önümüzdeki günlerde teknik detaylar açıklanacak."

50 milyon teminat aktardı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirketi’nin özelleştirilmesinden doğan 50 milyon dolarlık teminatı önceki gün akşam saatlerinde aldı.

Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi’nden yapılan açıklamada, Başkent Doğalgaz Dağıtım Şirketi’nin özelleştirilmesinde en yüksek ikinci teklifi veren Elektromet şirketinin, belediyenin istediği ek teminatı vermemesi nedeniyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin ilk verilen 50 milyon dolarlık geçici teminatın irad kaydedilmesine karar verdiğine işaret edildi. Elektromet şirketinin daha sonra yaptığı ihtiyati tedbir başvurularının mahkemelerce reddedildiği kaydedilen açıklamada, "En son Sincan 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği karardan sonra geçici teminatı veren Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş. 50 milyon doları Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin banka hesabına aktardı" denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogalgaz-tahsilatinin-yuzde-92si-botasin-kasasina-akitilacak_70101.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!