Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğaltaşçıların Gözü Çin'de

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kendi altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere 586 milyar dolarlık kaynak paketi açıklaması Türk doğaltaş ihracatçılarını harekete geçirdi. Çin'in altyapı yatırımlarından büyük dilimi almak isteyen Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç, bu yıl Türk doğaltaş sektörünün en

Yeni Asır Gazetesi
Doğaltaşçıların Gözü Çin'de

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kendi altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere 586 milyar dolarlık kaynak paketi açıklaması Türk doğaltaş ihracatçılarını harekete geçirdi. Çin'in altyapı yatırımlarından büyük dilimi almak isteyen Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç, bu yıl Türk doğaltaş sektörünün en fazla ihracat yaptığı ikinci büyük pazarın Çin olduğunu, Amerika'daki durgunluk nedeniyle Çin pazarının öneminin daha da arttığını söyledi.

Erdinç, "Çin 586 milyar dolarlık kaynak paketini ülke içindeki altyapı yatırımlarına kullandıracak. O nedenle bu ülke, Türk doğaltaş sektörü açısından en büyük pazar haline gelebilir. ABD pazarındaki kayıplarımızı Çin sayesinde kapatabiliriz. İhracatçılarımızı STONETECH 2009, 16. Çin Uluslararası Doğaltaş ve İşleme Teknolojileri Fuarı fırsatını değerlendirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Çin Uluslararası Ticareti Geliştirme Konseyi'nin (CCPIT) İnşaat Malzemeleri Alt Komitesi (CCPITBM) tarafından 16 yıldır düzenlenen ve ağırlıklı olarak doğaltaş ürünleri ile doğaltaş işleme makine ve ekipmanının sergilendiği bir ihtisas fuarı olan Stonetech Fuarı, Çin'in en önemli ticari fuarları arasında gösteriliyor. Çin, doğal taş üretimi, doğal taş tüketimi ve blok taş ve granit ihracatında dünyanın bir numaralı ülkesi olduğunu belirten Erdinç şunları söyledi: 

"Çin'in doğaltaş talebindeki ciddi artışın sürmesi bekleniyor. Doğaltaş ithalatlarının tamamına yakını blok doğaltaş. Çin'in dünya piyasalarından 2006 yılında gerçekleştirdiği doğaltaş ithalatının toplam değeri 1 milyar doların üzerinde. Çin'in Türkiye'den yapmış olduğu doğaltaş ithalatı, 2008 yılının Ocak - Ağustos döneminde yüzde 41'lik artışla 180 milyon 416 bin dolar olarak gerçekleşti. 2008 yılı sonunda 250 milyon doları aşan bir ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz." 

Stonetech Fuarı'na Türkiye'den 30 civarında mermer ve doğaltaş ihracatçısı firmanın katılımını beklediklerini belirten Erdinç, "Fuar merkezinde Türkiye için ayrılan alanın önemli bir bölümü Türk firmaları tarafından kiralandı ve çok az bir yer kaldı. Türk ihracatçılarımız, fuarı ziyaret etmesi beklenen 20 bin alıcı ile görüşerek ihracat bağlantısı kurma imkanı bulacaklar" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dogaltascilarin-gozu-cinde_64715.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!