Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğrudan Yatırımda Yüzde 40 Düşüş

YASED Uluslararası Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Piraye Antika, önceki akşam düzenlenen basın sohbet yemeğinde, 2010’un ilk üç aylık döneminde uluslararası doğrudan yatırımlarda yüzde 40’lık düşüş yaşandığını söyledi.

Milliyet Gazetesi
Doğrudan Yatırımda Yüzde 40 Düşüş

YASED Uluslararası Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Piraye Antika, önceki akşam düzenlenen basın sohbet yemeğinde, 2010’un ilk üç aylık döneminde uluslararası doğrudan yatırımlarda yüzde 40’lık düşüş yaşandığını söyledi.

Türkiye’ye gelen doğrudan uluslararası yatırımların özellikle son üç yılda bir düşüş içinde olduğunun da altını çizen Piraye Antika, “2010 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen yatırım tutarı 1 milyar 476 milyon dolar. 2009’un ilk çeyreğiyle karşılaştırıldığında bu rakam yüzde 40’lık düşüşü ifade ediyor. Krizin etkilerinin hâlâ hissedildiği bu dönemde ekonomik açıdan gerekli hamlelerin yapılmaması halinde bu düşüş trendi devam edecek” diye konuştu.

“Türkiye’yi önümüzdeki yıl seçim ortamı bekliyor” diyen Antika, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki bir yılda Türkiye’nin gündemini neredeyse tamamen siyasetin yönlendirmesi kaçınılmaz görünüyor. Ancak ekonomik açıdan atılması gereken pek çok acil adım var ve bu adımlarda geç kalınması Türkiye ekonomisinde büyük zararları da beraberinde getirecek. Avrupa’nın yaşadığı krizin dış ticaret kanalı ile ekonomimizi ciddi şekilde etkileme riskini de göz önüne aldığımızda kaybedecek hiç zamanımız yok.”

Antika, YASED olarak tüm politika yapıcıları siyasi tartışmalardan uzaklaşıp yeniden ekonomiye, yatırımı ve istihdamı destekleyecek politikalara odaklanmaya davet ettiklerini belirtti.

İstihdamı artırmanın formülü

“YASED’e göre istihdamı artırmak için neler yapılmalı?” sorusuna Piraye Antika’nın yanıtı şu oldu:

“Hizmetler sektörü gibi istihdam yoğun sektörlerde istihdam olanaklarının geliştirilmesi, Türkiye’deki şirketlerin ağırlıklı olarak KOB büyüklüğünde olmalarından yola çıkarak KOBİ’ler için verilecek teşvik unsurlarında istihdamın desteklenmesi büyük önem taşıyor.”

Öte yandan Piraye Antika, “YASED olarak ekonomi yönetimi tarafından açıklanan ‘mali kural’ çerçevesini genel hatlarıyla olumlu buluyoruz ve ivedilikle yasalaşarak uygulamaya geçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/dogrudan-yatirimda-yuzde-40-dusus_79976.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!