Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğtaş Kapasite Artırımına Gidiyor

Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, 15 bin metrekarelik ek binanın inşasının son aşamaya geldiğini, bu ay sonu itibariyle yüzde 30'luk bir kapasite artırımına gideceklerini ve bununla birlikte 100 kişiyi istihdam edeceklerini söyledi.

yapi.com.tr / AA
Doğtaş Kapasite Artırımına Gidiyor

Çanakkale'nin Biga ilçesinde kurulu bulunan Doğtaş Mobilya'nın üretim tesislerinde, 15 bin metrekare kapalı alandan oluşan ek binasının inşası sürüyor. Kaba inşaatı biten binaya, bütün eksikliklerin giderilmesinin ardından yeni makineler yerleştirilecek. Üretimde yaklaşık yüzde 30'luk bir artış sağlayacak olan üretim tesisinin, haziran sonunda faaliyete başlaması hedefleniyor.
    
Aynı zamanda TOBB Mobilya Sektör Meclisi başkanlığını da yürüten Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, son 3 yılda, yüzde 25-30 dolaylarında büyüme elde ettiklerini söyledi. Bu büyümenin ardından, satışlara yetişebilmek için üretimde büyümeleri gerektiğini dile getiren Doğan, inşası süren 15 bin metrekarelik alanın tamamlanmasının ardından, üretim yapılan toplam kapalı alanlarının 90 bin metrekareye ulaşacağını bildirdi. 

Davut Doğan, şu bilgileri verdi:
    
''250 bin metrekare açık alanda, 90 bin metrekarede kapalı alanda üretim yapacağız. Kapasitemizde de yüzde 30'luk bir artış gerçekleştireceğiz. Çünkü 'Turquality' belgemizle birlikte, yurt dışı pazarlarına girme şansımız daha da arttı. Türkiye'nin mobilya ihracatında 3. sıradayız. Gerek yurt içi, gerekse yurt dışındaki bayiliklere hizmet verebilmemiz için kapasite artışına gittik. Bu kapasite artışıyla birlikte yüzde 30'luk bir büyüme öngördük. Tabi şuanda bunun alt yapısını oluşturuyoruz. Yeni makinelerimiz de bu ay sonunda gelecek ve 30 Haziran tarihi itibariyle yeni tesisimizi hizmete sokmuş olacağız.''
    
Şu an itibariyle Doğtaş Mobilya'nın çalışan sayısının 800 olduğunu, grup olarak ise bin 200 kişinin direkt olarak istihdam edilen bir aile şirketi olduklarını kaydeden Doğan, bu yeni tesis için 100 kişilik bir kadro açmayı öngördüklerini ve bunun çalışmalarının insan kaynakları birimince gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/dogtas-kapasite-artirimina-gidiyor_87894.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!