Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Doğu Marmara KOBİ'leri BM'nin 30 Milyar Dolarlık Pazarından Daha Fazla Pay Alabilir''

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Doğu Marmara KOBİ'lerinin Birleşmiş Milletlerin (BM) 30 milyar dolarlık pazarından daha fazla pay alabileceğini belirtti.

yapi.com.tr / AA



Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, yaptığı yazılı açıklamada, BM kurumları ve BM ile işbirliği yapan kalkınma kuruluşlarının yıllık alımlarının yaklaşık 30 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin bu payın binde 8'inden faydalanabildiğine dikkati çeken Ayan, Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova'yı içinde barındıran Doğu Marmara KOBİ'lerinin BM'nin istediği şartları ve mal ve hizmet alımında istediği standartları barındırdığını vurguladı.

Bölgedeki KOBİ'lerin sadece BM'nin sistemine üye olmaları ve ihaleleri takip etmeleri gerektiğine işaret eden Ayan, açıklamasında, şunları kaydetti:

''Şu anda ülkemiz BM'nin bütçesinden sadece binde 8 pay almaktadır. Bu oranın yüzde 10'lara çıkarmak zor değil. Bununla ilgili olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı olarak ücretsiz dış ticaret eğitimleri düzenlemiştik ve yatırım destek ofislerimizle KOBİ'lerimize yardımcı olabiliriz. İllerdeki yatırım destek ofisindeki uzmanlarımız BM'nin sitemine üye olma ve izlenecek yolla ilgili bölgemiz KOBİ'lerine yardımcı olacaktır. Doğu Marmara KOBİ'leri BM'nin 30 milyar dolarlık pazarından daha fazla pay alabilir.''

 

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/dogu-marmara-kobileri-bmnin-30-milyar-dolarlik-pazarindan-daha-fazla-pay-alabilir-_88586.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!