Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dolar 2,90 TL Seviyesini Aştı

Dolar/TL haftanın son işlem gününde 2,90'ın üzerine çıktı.

yapı.com.tr
Dolar 2,90 TL Seviyesini Aştı

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) dün açıkladığı ilave parasal teşvik paketinin beklentileri karşılayamaması sonrasında küresel piyasalarda sert dalgalanmalar yaşanırken, bugün kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in piyasa kapanışı ardından açıklanacak not gözden geçirmesi bekleniyor. Dünya Gazetesi'nin Reuters'tan aldığı veriyo göre, geçen hafta Cuma günü Rusya endişeleriyle 2.93'ü aşan, ardından bu hafta boyunca kayıplarını azaltarak dün günü 2.88'in hemen altında tamamlayan dolar/TL bu sabah ise güne 2,89'un üzerinde başladı. Kur ABD'den gelecek istihdam verisi öncesinde kademeli olarak yükseldi ve 2,9045'e kadar çıktı.

ECB kararları sonrasında euro/TL de de sert yükseliş yükseliş yaşandı. Dün güne ECB kararı öncesi 3.05 civarında işlem gören euro/TL bu sabah aynı saat itibarıyla 3.1580/3.1596 seviyesine yükseldi. TL'nin euro karşısındaki bir günlük değer kaybı yüzde 3.5 civarına ulaştı.

Borsada düşüş

Döviz piyasasında yaşanan yükseliş borsada tam tersi bir etki yarattı.Güne pozitif bir başlangıç yapan Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, açılış sonrasında gelen satışlarla yüzde 2'yi aşan bir kayıp yaşıyor. Endeks saat 14:25 itibariyle 1690 puan (yüzde 2,22) kayıpla 73.767 puandan işlem görüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dolar-2-90-tl-seviyesini-asti_138598.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!