Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

“Dolardaki Yükseliş Fırsat Değil Büyük Bir Risk!”

İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, ihracatçıları uyarıyor: "Hedge fonlar global sıkışıklığa girmiş durumda. Bu fonlar Türkiye’den kolay çıkış yapabilirler. Böyle bir ortamda ihracatçı firmalarımızın dolar kurlarının şu anki seviyesini baz alıp fiyat teklifi vermeleri, ileriki günlerde çok büyük

yapi.com.tr
“Dolardaki Yükseliş Fırsat Değil Büyük Bir Risk!”

Dünyayı sarsan ve dengeleri alt-üst eden finansal kriz, ülkemizde de etkisini hissettiriyor. Doların YTL karşısındaki fiyat artışı ve dolar/euro paritesi, son yılların en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Ülke ekonomisinin kalkınmasında ihracatı en üst sıraya koyan Türkiye için bu durum fırsat gibi görünse de aslında çok büyük bir risk taşıyor.

İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, ihracatçıları uyarıyor. İKMİB Başkanı Akyüz, “Hedge fonlar global sıkışıklığa girmiş durumda. Bu fonlar Türkiye’den kolay çıkış yapabilirler. Böyle bir ortamda ihracatçı firmalarımızın dolar kurlarının şu anki seviyesini baz alıp fiyat teklifi vermeleri, ileriki günlerde çok büyük sorunlar yaşamalarına neden olabilir. İhracatçı firmalara, fiyat tekliflerini daha uygun kurlarla ve orta ve uzun vadeyi düşünerek vermelerini tavsiye ediyorum. Böylece firmalar hem kendileri risk almamış olur, hem de ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan ihracatımızın sekteye uğramasını engelleriz. Gerek petroldeki ani düşüşler gerekse yükselen kurlar, yurtdışındaki alıcıların Türk ihracatçısına fiyat düşürmeleri yönünde baskı yapmasına neden oluyor. Ancak bu krizin biteceği ve dengelerin yerine oturacağı önümüzdeki günleri de hesaplayarak davranmak gerekiyor” diyor.

Bu krizin önümüzdeki günlerde mutedil bir seyre kavuşup daha sonra da dengelerin yerine oturacağını söyleyen Akyüz, Türk ihracatçısının krizden daha da güçlenerek çıkacağını belirtiyor.

Dolardaki bu artışın ne fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor ne de dolar fiyatı bu seviyelere oturur diyerek fiyatları çok düşürmek doğru. Orta ve uzun vade projeksiyonlara göre davranmak ve bu krizin de diğerleri gibi atlatılacağını unutmamak gerekiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dolardaki-yukselis-firsat-degil-buyuk-bir-risk_64258.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!