Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dört Konuttan Üçünün Sigortası Yok

Konut sigortalatma ve DASK oranları artış gösteriyor. Ancak hala iki evden birinin DASK'ı bulunmuyor ve dört evden üçünün konut sigortası yok.

yapi.com.tr
Dört Konuttan Üçünün Sigortası Yok

Sigorta sektörü büyümeye devam ediyor. Çok hızlı gelişmese de Türkiye'nin bir yıl boyunca ürettiği tüm mal ve hizmetlerin tamamının 35 katı güvence sağlıyor. 27 Mayıs - 2 Haziran Sigorta haftasına özel sektörü incelersek en önemli göstergelerden biri tüm Türkiye'nin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYİH) 35 katı büyüklüğene teminat vermiş olması. İstanbul Havalimanı'ndan Avrasya Tüneli'ne kadar bir çok dev projede bu sistemde yer alıyor. Toplam büyüklük bu anlamda 107.2 trilyon dolara ulaştı.

Günde 55 bin tazminat veriliyor
Sabah'ta yer alan habere göre, sigortacılar hangi branşta olursa olsun hasarın gerçekleşmesi durumunda tazminat ödemekte çok istekli olmadıkları bilinir. Bu algı tamamen haksız olmasa da rakamlara bakınca 2017 yılına göre sektörün tazminat ödemelerinde yüzde 26.8'lik bir artış yaşanmış. 2017'de 28.4 milyar liralık tazminat ödenirken, bu rakam 2018'de 36 milyara çıkmış durumda. 36 milyarın 2.8'i hayat bölümü, 33.2'si ise hayat dışı. 2016'dan 2017'ye artış oranı ise yüzde 21.4 düzeyinde.

Konutta 6.3 milyon
Bireysel kısma bakılınca konutta 6.3 milyon, DASK'ta 8.8 milyon kişinin güvence altına alındığı gözüküyor. Rakamlar her ne kadar iyi gözükse de hala iki evden birinin DASK'ı yok ve dört evden üçünün konut sigortası bulunmuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dort-konuttan-ucunun-sigortasi-yok_173086.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!