Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DSİ: Şavşat Bentlerinde Müteahhit Hatası Vardı

DSİ Artvin 26’ncı Bölge Müdürlüğü, Artvin Şavşat’ta beş kişinin ölümüyle ilgili incelemesini tamamladı. Tigrat Deresi’nin hızını kesmek için yapılan bentlerin ‘teknik ölçülere uygun olarak yapılmadığı’ ve ‘müteahhit hatası’ olduğu saptandı. Kamu ihalelerine girmesi yasaklanan müteahhit hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Radikal Gazetesi
DSİ: Şavşat Bentlerinde Müteahhit Hatası Vardı

Evinin önünde oynarken bir anda sulara kapılıp yok olan 5 yaşındaki Selin’in müteahhit hatası kurbanı olduğu ortaya çıktı. DSİ Artvin 26’ncı Bölge Müdürlüğü, Artvin Şavşat’ta beş kişinin ölümüyle ilgili incelemesini tamamladı. Tigrat Deresi’nin hızını kesmek için yapılan bentlerin ‘teknik ölçülere uygun olarak yapılmadığı’ ve ‘müteahhit hatası’ olduğu saptandı. Kamu ihalelerine girmesi yasaklanan müteahhit hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Şavşat’ta 15 Temmuz günü meydana gelen selde 13 bentten yedisi yıkıldı. 70 yaşındaki Lütfiye Acar, 59 yaşındaki Özgen Demirel, 61 yaşındaki Dildar Demirel, beş yaşındaki Selin Demirel ve 43 yaşındaki Mavinur Durmuş öldü.

DSİ 26’ncı Artvin Bölge Müdürü Sezai Sucu 2.5 ay sonra inceleme sonucunu açıkladı:

“Bentlerle ilgili şikâyetler üzerine müteahhit üç kez yazılı biçimde uyarıldı. Bu uyarıların ardından idarenin bilgisi olmadan müteahhit afetten yaklaşık üç hafta önce buraya bir bent daha inşa etti. Aşırı yağış sonrası inşa edilen bu 7 numaralı bent yıkıldı. Bu bendin yıkılmasıyla oluşan dinamik etki diğer bentlerin de yıkılmasına neden oldu. İnceleme sonucunda müteahhit hatası olduğu tespitine ulaşıldı. Projede teknik ölçülere uygun davranılmamış. Müteahhit hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yargı süreci başlatıldı. Buradaki zararların karşılaması için tazminat talebimiz var.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/dsi-savsat-bentlerinde-muteahhit-hatasi-vardi_73037.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!