Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DSP’de Ahmet Vefik Alp’in İstanbul Adaylığına İsyan

DSP’nin beş milletvekili, Genel Başkan Zeki Sezer’in bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayını daha önce MHP’den ve diğer sağ partilerden aday olan Ahmet Vefik Alp olarak ilan etme hazırlığına karşı uyarı yayımladı. Vekiller, Sezer’e ya İstanbul’a kendisinin aday olmasını, ya da CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Alp’i aday çıkarmamasını

Radikal Gazetesi
DSP’de Ahmet Vefik Alp’in İstanbul Adaylığına İsyan

DSP’nin beş milletvekili, Genel Başkan Zeki Sezer’in bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayını daha önce MHP’den ve diğer sağ partilerden aday olan Ahmet Vefik Alp olarak ilan etme hazırlığına karşı uyarı yayımladı. Vekiller, Sezer’e ya İstanbul’a kendisinin aday olmasını, ya da CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı Alp’i aday çıkarmamasını istedi.

DSP içinde Rahşan Ecevit’e yakın duran Ahmet Tan (İstanbul), Emrehan Halıcı (Ankara), Mücahit Pehlivan (Ankara), Recai Birgün (İzmir) ve Tayfun İçli (Eskişehir) tarafından TBMM’de yayımlanan mektupta şöyle deniliyor:

“Sayın Genel Başkan,

Eğer doğruysa , İstanbul adayımız A .Vefik Alp adlı ‘ünlü’ mimarmış.
Bir parti, eğer bir yere aday gösterecekse, bu adayı önce kendi partisi içinde arar. Uygun birini bulamazsa, temel siyasi ilke, o partinin ‘Partisiz’ birini aday göstermesidir. (...)

İstanbul adayımızın sicilinde MHP’den önce ANAP da varmış. MHP’den kaybedip, 2002’den sonra katıldığı Genç Parti de kendisini kesmemiş ki, oradan da DYP’ye geçmiş. Elbette İzmir adaylığı için, haftalardır yürüttüğü öne sürülen AKP temasları bu trafiğe dahil değil. (...)

Başka partilerde hayal kırıklığı yaşayanların, kapı dışında kalanların ‘Teselli Adayı’ yapılması DSP’nin yeni misyonu mudur? Merhum Ecevit sonrasında altı yıldan beri ‘Örgüt.. Örgüt..’ dedik durduk. Şimdi ise örgütleri yok sayarak hem kendimizi, hem milletimizi kandırıyoruz. Başarılı görünmek uğruna, partinin aslında millete ait olan milyonlarca lirası bu dönemde sokağa atılacaktır.

Kılıçdaroğlu’na destek

Daha da vahimi...
Övünç duyduğumuz birkaç Belediye Başkanımız dışındaki ‘Teselli Adayları’ yüzünden oylar bölünmekle kalmayacak, parti olarak AKP’nin değirmenine de su taşınmış olacak. İstanbul’da, Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı, hele de böylesi bir aday çıkartmak demek, her demecinizde haklı olarak, ‘Sivil ve Tarikatçı Darbe Girişimcisi’ diye nitelediğiniz AKP iktidarına ve ‘Pırlantalı Ortaklık Düzeni’ne destek olmak demektir.

‘Ecevit’in izindeyiz!..’ sözünün bir anlamı kaldıysa hiç değilse İstanbul’da bu tür bir aday göstermekten lütfen vazgeçiniz.
İlla aday çıkartmak istiyorsanız, İstanbul Belediye Başkanlığı’na siz, evet siz aday olunuz.
SHP lideri Karayalçın Ankara’dan aday oldu, iyi de yaptı. DSP Genel Başkanı olarak aynı adımı siz de İstanbul’da atınız. Lütfen adaylığınızı en kısa zamanda ilan ediniz. (..)

Konuyu lütfen iyi değerlendiriniz. Milletvekilliği olmak istemediğiniz gibi, Belediye Başkanı da olmak istemiyorsanız, Ankara’da yaptığımız gibi, İstanbul’un ‘en güçlü adayı’, Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı alınız. Çünkü İstanbul, Türkiye’dir. Ecevit’in partisi de Türkiye’ye zarar veremez. Vermemelidir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/dspde-ahmet-vefik-alpin-istanbul-adayligina-isyan_66546.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!