Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DSP'nin İstanbul Adayı Ahmet Vefik Alp

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Ahmet Vefik Alp olduğunu açıkladı. Sezer, Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu'nda partisince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bugün İstanbul'da seçim kampanyasını başlattıklarını dile getirdi.

CNN Türk
DSP'nin İstanbul Adayı Ahmet Vefik Alp

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Ahmet Vefik Alp olduğunu açıkladı. Sezer, Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu'nda partisince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bugün İstanbul'da seçim kampanyasını başlattıklarını dile getirdi. Türkiye'de sağlı-sollu buluşmanın adresinin DSP olduğunu vurgulayan Sezer, "Bizim siyaset anlayışımızda 'küçük olsun benim olsun' anlayışı yok. Bu, bencil, dar kafalı siyasetçi anlayışını reddediyoruz" dedi.

Sezer, "Türkiye'yi AK Parti iktidarından kurtarmak istediklerini" de belirterek, Bülent Ecevit'in "Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarmak için sağlı-sollu güç birliği şart" dediğini ve artık bu sağlı-sollu güç birliğinin gerçekleştiğini, herkesin DSP'ye koştuğunu söyledi. Konuşmasında CHP'yi eleştiren Sezer, "Halkımız her şeyi biliyor. AKP'nin değirmenine su taşıyan, bugün kara çarşaf ve tarikat lideri gibi konulara dolanan CHP anlayışıdır. DSP, AKP'yi de CHP'yi de aşarak önce yerelde olmak üzere iktidara geliyor" dedi.

Sezer, 22 Temmuz seçimlerine katılmadıklarını anımsatarak, oy bölmekle suçlanmamak için o seçime girmediklerini ve o günün siyasi koşulları gereği bunu yaptıklarını ifade etti. "Seçime katılmadık da ne oldu? CHP, ebedi muhalefet partisi gene bildiğini okudu" diyen Sezer, CHP'nin, "AK Parti'nin iktidarda kalışının güvencesi" olduğunu savundu.

Sezer, AK Parti'nin son seçimde aldığı yüzde 47 oranındaki oyu aşağı çekmek için çalışacaklarını dile getirdi. Ana muhalefet partisi CHP'nin "fakir sofrasına milletle oturmadığını, millete sırtını döndüğü için bunu gerçekleştiremediğini ileri süren Sezer, insanların karnının aç olduğunu ve bu nedenle CHP'nin politikalarının yerini bulmadığını iddia etti.

Sezer Tunceli'ye gidiyor

Son dönemde gündeme gelen "AKP kömür, buzdolabı veriyor" söylemlerine de kızdığını ifade eden Sezer, vatandaşların büyük ölçüde yoksulluk ve sıkıntı çektiğini, o yardımları almak zorunda olduğunu söyledi. "Vatandaş o yardımı almak zorunda, ama oyunu satmaz. AKP babasının parasını vermiyor. Bunu da vatandaş çok iyi biliyor" diyen Sezer, devletin bir görevinin de yoksullara yardım yapmak olduğunu belirtti.

"Yarın iktidara geldiğimizde biz daha fazla yardım yapacağız ama bunlar gibi değil" diye konuşan Sezer, birilerinin bu yardımları "AK Parti olarak yapıyoruz" demesinin de doğru olmadığını vurguladı.

"Halk, aldığı yardımı ona Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiğini biliyor. Toplumun vergilerinden veriliyor. Halk rüşvetle oyunu satmaz" diyen Sezer, son dönemde beyaz eşya dağıtımıyla gündeme gelen Tunceli'ye 21 Şubat'ta gideceğini de söyledi.

"Türkiye'nin en zengin adamı Erdoğan"

DSP Genel Başkanı Sezer, "7 yıldır trilyon içinde yüzüyorlar. Türkiye'nin en zengin insanları AKP'nin patronları. Değerli iş adamı Rahmi Koç'a soruyorum, Güler Sabancı'ya soruyorum. Sayın Koç, sayın Sabancı, kim daha zengin? Siz mi, Başbakan mı? Recep Tayyip mi, Koç mu? Gül mü, Sabancı mı? Halkımıza sesleniyorum. Senin bu 10 yıl önce şiir okudu diye posterlerini astığın adam var ya, Tayyip Erdoğan... O adam şimdi Türkiye'nin en zengin adamı. Bu nasıl bir düzen, nasıl bir sistem? Tayyip Erdoğan soruyorum sana, senden zengini var mı? Nereden buldun bu paraları ey Recep efendi, Tayyip efendi..." diye konuştu.

Bu konuda DSP milletvekillerinin sorularının da yanıtlanmadığını ifade eden Sezer, "Pırlanta mı satıyorsunuz? Özelleştirmelerle ilgili bir durum mu var? Bu paraların hesabını sana bu dünyada soran yok zannediyorsun. Sorulur ya... Öbür dünyada soran yok mu olacak sanıyorsun. İnanç sömürücüsü... Allah daha çok versin, ama helalinden versin. Anlarlarsa..." dedi.

Sezer, Başbakan Erdoğan'a, "niye gizli gizli kuyumculuk yaptığının" da sorulması gerektiğini ileri sürdü.

DSP'nin İstanbul adayları

"İstanbul'da birileri kavga ederken, biz projeler ortaya koyacağız" diyen Sezer, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Ahmet Vefik Alp olduğunu açıkladı. Sezer, Alp ile İstanbul'un 39 ilçesinin belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak basına poz verdi.

Program sonrasında gazetecilerin, "Bazı DSP milletvekilleri Alp'in aday gösterilmesine itiraz etti. Ne diyorsunuz? Bunlar partide bölünmeye neden olur mu?" sorusuna Sezer, "Hayır. Neden olsun? Biz demokrasiyi en iyi işleten partiyiz. Büyüme sancıları olur bazen" yanıtını verdi.

DSP'nin İstanbul adayları şöyle:

Adalarda Karabet Yayla, Arnavutköy'de Turan Kolcuoğlu, Ataşehir'de Hatice Çilenger, Avcılar'da Orhan Duran, Bağcılar'da Yılmaz Kaplan, Bahçelievler'de Engin Öztürk, Bakırköy'de Ahmet Bahadırlı, Başakşehir'de Arif Mert, Bayrampaşa'da Muharrem Çınar, Beşiktaş'ta Ayfer Atay, Beykoz'da Süha  Pekkip, Beylikdüzü'nde Zeki Bingöl, Beyoğlu'nda Zeynep Banu Dalaman, Büyükçekmece'de Hüseyin Çorbacıoğlu, Çatalca'da Engin Akman, Çekmeköy'de Sedat Durgun, Esenler'de Zekeriya Beyaz, Eyüp'te Ali Haydar Civan, Fatih'te Ziya Ünsal, Gaziosmanpaşa'da Melik Turgutalp, Güngören'de Murat Tülü, Kadıköy'de Arif Atılgan, Kağıthane'de Nesrin Altın, Kartal'da Orhan Nurman, Küçükçekmece'de Sezai Aynalı, Maltepe'de Ahmet Kural, Pendik'te Şaban Kansu, Sancaktepe'de Seyfi Ergül, Sarıyer'de Cengiz Alp, Silivri'de Nursafa Pandar, Sultanbeyli'de Hikmet Demircan, Sultangazi'de İlyas Pehlivan, Şile'de Tülay Yıldız, Şişli'de Mustafa Sarıgül, Tuzla'da Halil Özen, Ümraniye'de Bayram İğdeli, Üsküdar'da Levent Kırca ve Zeytinburnu'nda Hasan Yılmaz."

İstanbul adayı Kılıçdaroğlu'na çattı

DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Vefik Alp ise CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Siz SSK'yı idare ederken ben İstanbul için proje yapıyordum. Lütfen gölge etmeyiniz. Gelin bize destek olun. Gelin İstanbullunun işi ehline teslim etmesine izin verin. Gelin bize katılın" çağrısında bulundu.

Alp, Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 1999-2002 yılları arasındaki Başbakan Ecevit döneminde Başbakanlık Baş Danışmanı olduğunu anımsatarak, DSP'nin İstanbul adaylarını, "A" takımından daha üstün "AA" takımı olarak niteledi.

Tekrar tekrar İstanbul'a aday olduğunu, ama hiçbir zaman kendini anlatamadığını da söyleyen Alp, yılmadığını belirtti.

Konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu da seslenen Alp, "Bu kampanyada diğer adaylarla polemiğe girmeyi düşünmüyoruz. Projelerimizin konuşmasını istiyoruz. Ama benim buradan medyanın öne çıkardığı 2 adaya 2 sözüm var. Belki de bunlar son sözlerim. Ey Kadir ağabeyim; meslektaşım, ey Topbaş. 15 yıldır siz ve arkadaşlarınız bu kenti, bu metropolü idare ettiniz. Yüzde 50 olan kaçak ve ruhsatsız yapılaşma bugün yüzde 85'e çıktı. Bu benim tespitim değildir. Bayındırlık ve İskan Müsteşarı Sabri Erbakan'ın resmi beyanıdır. İstanbul'un parklarını bir bir betonlaştırdınız. İstanbul'un trafiğini kilitlediniz" diye konuştu.

Alp, İstanbul'un 5 yıldır plansız idare edildiğini de ifade ederek, Kartal ve Bağcılar'a proje yapmak için yabancı mimarlara proje yarışması yaptırıldığını anımsattı.

Ahmet Vefik Alp, "Ama diğer adayımıza da bir çift sözüm var. Ey Kılıçdaroğlu, siz de sokaklara çıktınız İstanbul'da... Ben İstanbul'da doğdum, İstanbul'da büyüdüm. Hayatım burada geçti. Siz SSK'yı idare ederken ben İstanbul için proje yapıyordum. Ben dünyayı köşe bucak gezip İstanbul'a çözüm getirmeye çalışıyordum. Lütfen gölge etmeyiniz. Gelin bize destek olun. Gelin İstanbullunun işi ehline teslim etmesine izin verin. Gelin bize katılın. Beraberce bu zihniyeti, bu AK Parti ve evveliyatını İstanbul'dan silelim. Size çağrı yapıyorum sayın Kılıçdaroğlu..." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dspnin-istanbul-adayi-ahmet-vefik-alp_66582.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!