Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dubai Değil Kuzey Irak

Bir dönem silahların susmadığı, Türkiye ile gerilimli ilişkilerin söz konusu olduğu ve yokluk içinde yaşayan Iraklı Kürtler, şimdilerde lüks siteler, otomobiller, eğlence ve alışveriş merkezleri ile tanışıyor. Kürt bölgesinde gökdelenler yükseliyor, lüks tüketim artıyor.

ntvmsnbc
Dubai Değil Kuzey Irak

ir dönem silahların susmadığı, Türkiye ile gerilimli ilişkilerin söz konusu olduğu ve yokluk içinde yaşayan Iraklı Kürtler, şimdilerde lüks siteler, otomobiller, eğlence ve alışveriş merkezleri ile tanışıyor. Kürt bölgesinde gökdelenler yükseliyor, lüks tüketim artıyor.

2003'ten bu yana Irak'ın kuzeyinde yaşanan inanılmaz değişime bölgeden yeni dönen NTV Haber Müdürü Mete Çubukçu ve kameraman Alihan Sönmez tanık oldu.

Bölgede birçok kişinin kurduğu ortak cümle, "15 yıl önce böyle bir durumda olacağımızı söyleseler kimse inanmazdı."

4.5 milyon nüfuslu Kürt bölgesinde 2003'den bu yana başlayan özgürlük havası, bölgenin zenginleşmesiyle birlikte Irak yüzünü de değiştiriyor.

Bölgenin zenginleştiğinin en önemli göstergesi olan yükselek gökdelenler, sıra sıra lüks siteler, alışveriş merkezleri, lüks otomobillerin satıldığı oto galeriler dikkat çekiyor.

Kuzey Irak'ta pazarların yerini alışveriş merkezleri alırken, raflarda her türlü ürün bulunuyor.

Özellikle kadınlar giyim konusunda oldukça iddialı, moda sürekli takip ediliyor. Tekstil ürünlerinde genellikle Türk markaları tercih ediliyor.

Bölgede bugünlerde hava çok sıcak, gündüzleri evlerinden çıkmayanlar hava kararınca kendini dışarı atıyor. Alışveriş ve eğlence merkezleri dolup taşıyor.

İstanbul'daki Tatilya Erbil'de

Erbil'e gelenleri İstanbul'dan bildik bir mekan karşılıyor. Uzun yıllar büyük küçük birçok İstanbulluya hoşça vakit geçirten Tatilya, sökülüp neredeyse bire bir Erbil'e taşınmış ve şimdi gençler eğleniyor.

Binlerce metre kare üzerine kurulmuş bir başka eğlence merkezindeki sinemada Süleymaniyelileri Michael Jackson'ın parçaları karşılaşıyor. Hemen yan binada ise kıyasıya bir mücadele var, bir dönem elleri silah tutan kadın erkek herkes bowling oynuyor.

Iraklı Kürtler zenginleştikçe değişiyor, değiştikçe hayat giderek renkleniyor. Ve Iraklı Kürtler bağımsız bir Kürt devletinden çok yeni bir Dubai'yi tercih edecek gibi görünüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dubai-degil-kuzey-irak_71112.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!