Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Duble Yola Öncelik

Acil eylem planında yer alan 15 bin kilometrelik bölünmüş (duble) yol projeleri, 2004'te Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yatırımında 'öncelikli yollar

Radikal
Duble Yola Öncelik

cil eylem planında yer alan 15 bin kilometrelik bölünmüş (duble) yol projeleri, 2004'te Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yatırımında 'öncelikli yollar' arasında yer alacak.

Bugüne kadar bin 900 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol yaparak hizmete alan Karayolları Genel Müdürlüğü, bu yıl da 3 bin kilometrelik duble yolu hizmete almayı planlıyor.

Kuruluş, belirlediği programına paralel olarak önemli bazı otoyol projelerini de önümüzdeki yıllara sarkıtmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz yıllarda Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yatırım programında yer alan Ege Bölgesinin en önemli güzergâhları arasındaki Aydın-Denizli otoyolu ile yine 10 ayrı kesim halinde yapımı planlanan Pozantı-Ankara otoyol projelerine, 2004 yılı yatırım programında ödenek tahsis edilmedi. Yapıma yönelik ihaleleri gerçekleştirilerek kredi anlaşmaları da imzalanan söz konusu paralı otoyolların 2005 yılından itibaren yeniden gündeme alınması bekleniyor.
Tamamlandığında paralı otoyol olarak hizmet vermesi öngörülen AydınDenizli otoyolu için yaklaşık 700 milyon dolarlık bir kredi kullanılması öngörülüyor. Yine 1.5 milyar dolarlık bir dış kredi ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nün programında yer alan Pozantı-Ankara yolunun ise 10 ayrı güzergâh halinde inşası öngörülüyordu.

Hazine'nin dış kredi ödeme programı dikkate alınarak sonraki yıllara sarkıtılan iki paralı yol yapımına yönelik ihaleler, geçtiğimiz yıllarda yapılarak müteahhit firmalar belirlenmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/duble-yola-oncelik_8455.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!