Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Düden Çayı Projesi Başlıyor

Antalya'da 25 yıldır gündemde olan, fakat bir türlü başlaanamayan Düden Çayı Projesi, Muratpaşa Belediye Meclisi'nden gerekli yetkinin verilmesiyle

Zaman
Düden Çayı Projesi Başlıyor

b>Antalya'da 25 yıldır gündemde olan, fakat bir türlü başlaanamayan Düden Çayı Projesi, Muratpaşa Belediye Meclisi'nden gerekli yetkinin verilmesiyle start aldı.

Son dört yıldır kamulaştırma çalışmaları devam eden Düden Çayı Projesi'ni hayat geçirmek için çalışmalara başlandı. Şehrin batı yoğunluğunu doğuya kaydırması beklenen, 300 dönümlük alanı kapsayan 10 etaplı projenin maliyetinin 10 – 12 milyon dolar arasında olacağı açıklandı. "Falez Bandı Düden Çayı Projesi" ile ilgili olarak açıklama yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, meclisten geçen ve şuan askıda bulunan projenin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın onayının ardından hayata geçirilmeye başlanacağını söyledi. Bir önceki dönemden beri bu proje ile ilgili çalışmayı yürüttüklerini kaydeden Evcilmen, 4 yıl gibi bir süre zarfında projenin yapılacağı alandaki kamulaştırma çalışmaları ile uğraştıklarını hatırlattı. Muratpaşa Belediye Başkanı, projenin tamamlanması ile birlikte, Düden Çayı'nın denize döküldüğü alanla birlikte 3 kilometrelik bir alanın düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Evcilmen konuşmasını şöyle sürdürdü: "Proje sonrasında bu alan, çay bahçeleri, dinlenme alanları, kafeteryalar, 60 dönümlük bir gölet, at çiftliklerinin bulunduğu bir doğa harikası haline gelecek. Kentin batı kısmında bulunan yoğunluk, doğuya kaydırılacak. Fizibilite çalışmaları başlatılan ve şuan askıda bulunan proje, Büyükşehir Belediyesi'nin onayına sunulacak."

Düden Çayı Projesi'nin yap–işlet–kirala veya kredi bulma yollarından birisi ile yapılacağına da işaret eden Süleyman Evcilmen, 10 etabı birden başlayacak projenin, Düden Çayı'nın ilk doğduğu yere kadar yapılmasını istediklerini, bunun yapılması halinde çayla denizin birbirine kavuşturulmuş olacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/duden-cayi-projesi-basliyor_13480.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!