Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Dünya için Eylem

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için 2 yıldır düzenlenen “Dünya Saati” eylemine İstanbul’un da aralarında bulunduğu 62 ülkeden 74 kent katılacak. 28 Mart 2009 Cumartesi günü saat 20.30’da yapılacak 1 saatlik ışık kapama eylemiyle Aralık 2009’da Kopenhag’da yapılacak iklim değişikliği doruğuna

Cumhuriyet Gazetesi
Dünya için Eylem

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için 2 yıldır düzenlenen “Dünya Saati” eylemine İstanbul’un da aralarında bulunduğu 62 ülkeden 74 kent katılacak. 28 Mart 2009 Cumartesi günü saat 20.30’da yapılacak 1 saatlik ışık kapama eylemiyle Aralık 2009’da Kopenhag’da yapılacak iklim değişikliği doruğuna katılacak dünya liderlerine kararlı bir mesaj verilecek.

Farkındalık

2007’de Avustralya’nın Sydney kentinde iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratma amacıyla başlayan eylem iki yılda tüm dünyaya yayıldı ve bugün aralarında Moskova, Los Angeles, Las Vegas, Londra, Hong-Kong, Sydney, Roma, Oslo, Cape Town, Lizbon, Singapur, Toronto, Dubai, Kopenhag ve İstanbul’un da bulunduğu 74 kente kadar ulaştı. Bu sayının belediyeler, kamu kuruluşları, özel sektör ve bireylerden gelen destekle bin kent ve bir milyar insana ulaşacağı tahmin ediliyor.

Ünlü binalar

O gece dünyanın en uzun oteli Burj Dubai, Toronto’daki CN Kulesi, Sydney Opera Binası, Roma’daki İtalya Cumhurbaşkanlığı gibi birçok ünlü bina ışıklarını kapatacak.

WWF Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak eylemle ilgili, “Aralık 2009’da Kopenhag’da toplanacak liderler dünyanın somut adımlar beklediğinin farkında olmalı. Eylemin?İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antalya gibi birçok kentinde gerçekleşmesi, iklim değişikliği sorununa çözüm talebinin bu kentlerden de gitmesi için belediye başkanları, özel sektör, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bireylerden destek bekliyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-icin-eylem_65352.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!