Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünya Krizle Boğuşuyor, Dubai 95 Milyar Dolara Yeni Şehir Kuruyor

Dünya piyasaları finansal krizle çalkalanırken, petrol zengini Dubai Emirliği’nin 95 milyar dolara yeni bir şehir inşa edeceği belirtildi. Şehir projesiyle ilgili açıklamanın, Dubai merkezli Nakheel firmasının yüksekliği 1 kilometreyi aşacak bir gökdelinin inşasına başlayacağını duyurmasından bir gün sonra yapılması ise dikkatleri çekti.

Hürriyet Gazetesi
Dünya Krizle Boğuşuyor, Dubai 95 Milyar Dolara Yeni Şehir Kuruyor

SPAN lang=EN> Dünya piyasaları finansal krizle çalkalanırken, petrol zengini Dubai Emirliği’nin 95 milyar dolara yeni bir şehir inşa edeceği belirtildi. Şehir projesiyle ilgili açıklamanın, Dubai merkezli Nakheel firmasının yüksekliği 1 kilometreyi aşacak bir gökdelinin inşasına başlayacağını duyurmasından bir gün sonra yapılması ise dikkatleri çekti. Birleşik Arap Emirliği’ne (BAE) bağlı Dubai’nin dünyanın en yüksek yapısına ek olarak 95 milyar dolarlık yeni bir şehir inşa edeceğini açıklaması, petrol zengini Emirlik’in finansal ’tsunami’den pek etkilenmediği yorumlarına neden oldu.

12 yılda tamamlanacak

Dubai hükümetine bağlı Meraas Development şirketi tarafından gerçekleştirileceği belirtilen projenin adı ’Jumeirah Gardens’ adlı olarak açıklandı. ’Cityscape Dubai 2008’ emlak fuarında projeyle ilgili konuşan Meraas Development şirketinin yetkilileri, ’şehir içinde şehir’ olarak tanımladıkları projenin 12 yılda tamamlanacağını kaydetti. Verilen bilgilere göre, Jumeirah Gardens kenti, Duabi’yi BAE’nin başkenti Abu Dhabi’ye bağlayan 150 kilometrelik Şeyh Zayed Yolu’nun kuzeyinde kurulacak. İçinde rezidansların yanı sıra iş ve eğlence merkezleri yer alacak olan projenin ilk aşamasının inşasına başlanıldığına işaret eden şirket yetkilileri, ilk binaların 2011 yılı sonunda sahiplerine teslim edilebileceği belirtti.

Borsa 1.5 yıl geriye gitti

Birbirini ardına milyarla dolarlık emlak projelerini hayata geçiren Dubai’de borsa ise dünü yüzde 7.6’lık kayıpla kapatarak, son 1.5 yılın en düşük seviyesine kadar geriledi. Küresel finans krizinin etkilerinden kaçamayan Dubai borsasının son iki gündeki toplam kaybı ise yüzde 14’ü aştı.

Countrywide’dan kredi alana 8.4 milyar dolarlık fon

ADBli konut kredisi sağlayıcısı Countrywide Financial, ABD hükümetinin kabul ettiği kurtarma paketinin ardından 11 eyalette gittiği düzenleme için 8.4 milyar dolarlık doğrudan kredi programını uygulamaya koyacak. Yakın bir zamanda Bank of America tarafından satın alınan Countrywide’a, hükümet verdiği kredilerle ilgili dava açmıştı. Davaya göre, Countrywide 8.4 milyar dolarlık doğrudan kredi sağlayarak, ülke genelindeki 400 bin kredi alıcısını etkileyecek. Countrywide, belli ücretlerden muaf olurken, rehin parası ve taşınmada insanlara yardım etmek için kenara ek fon da koyacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunya-krizle-bogusuyor-dubai-95-milyar-dolara-yeni-sehir-kuruyor_64030.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!