Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın 7 Harikası 7 Temmuz'da Belirleniyor, Yarışta Ayasofya da Var

Dünyanın 7 harikasının bulunduğu liste yenileniyor. Türkiye'den Ayasofya'nın da yarıştığı "Dünyanın Yeni Yedi Harikası", 07.07.07'de Portekiz'in başkenti Lizbon'da tüm dünyaya duyurulacak.

Zaman Gazetesi/Aslıhan AYDIN
Dünyanın 7 Harikası 7 Temmuz'da Belirleniyor, Yarışta Ayasofya da Var

ünyanın 7 harikasının bulunduğu liste yenileniyor. Türkiye'den Ayasofya'nın da yarıştığı "Dünyanın Yeni Yedi Harikası", 07.07.07'de Portekiz'in başkenti Lizbon'da tüm dünyaya duyurulacak.

2005 yılında, dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan 77 tarihî yapı arasında yapılan oylama sonucu, aralarında Ayasofya'nın da bulunduğu 21 yapı finale kaldı. Söz konusu 21 yapının içinden, tüm dünyanın oyları ile katılabildiği bir sistem kurularak, yeni 7 harika seçiliyor. Türkiye'den de oylama yapılabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, "www.kulturturizm.gov.tr" adresli resmî internet sitesine ilgili linki koydu. Türklerden oy kullanmasını isteyen bakanlık yetkilileri, Ayasofya'nın listeye girmesinin Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli olduğuna işaret etti. Oylamanın resmî sonuçları Lizbon'da 7 Haziran 2007 tarihinde büyük bir gösteri eşliğinde açıklanacak. Deklarasyon törenine, Jennifer Lopez, Hilary Swank, Cristiano Ronaldo, Ben Kingsley, Jose Carreras ve Neil Armstrong gibi sanat, spor ve bilim dünyasının önde gelen isimleri de katılacak. Yeni listeye girmek için Türkiye ile birlikte şu ülkeler yarışıyor: Yunanistan (Acropolis Antik Kenti), İspanya (Elhamra Sarayı), Kamboçya (Angkor Tapınakları), Meksika (Piramit), Brezilya (Redeemer Heykeli), İtalya (Kolezyum), Şili (Easter Adası Yapıları), Fransa (Eyfel Kulesi), Çin (Çin Seddi), Japonya (Kiyomizu Tapınağı), Rusya (Kremlin Sarayı), Peru (Machu Picchu Antik Şehri), Almanya (Neuschwanstein Kalesi), Ürdün (Petra Antik Kenti), Mısır (Giza Piramidi), ABD (Özgürlük Heykeli), İngiltere (Stonehenge Kalıntıları), Avustralya (Opera Evi), Hindistan (Tac Mahal), Mali (Timbuktu Antik Kenti).

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-7-harikasi-7-temmuzda-belirleniyor-yarista-ayasofya-da-var_55031.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!