Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Türkiye Tasarım Haftası

Dünyanın En Büyük Sanat Fuarı Art Basel 28. Kez Açıldı

Dünyanın en büyük sanat etkinliği ve fuarı olarak addedilen Art Basel bugün büyük sanat koleksiyonerlerine ve sanatçılara kapılarını açtı.

yapi.com.tr
Dünyanın En Büyük Sanat Fuarı Art Basel 28. Kez Açıldı

Halkın ziyaretine de resmi açılışın yapılacağı 14 Haziran’da açılacak olan Ana Sanat Fuarı Art Basel ile ilişkili etkinlikler tüm kente yayılmış olarak 17 Haziran’a kadar sürecek.

Bu yıl 28 incisi yapılan fuara dört kıtadaki 35 ülkeden 290 belli başlı galeri katılarak koleksiyonlarındaki yapıtları sergiliyor. DHA'da yer alan habere göre; ana fuar alanı Art Basel’de bu yıl geçen yıl olduğu gibi Türkiye’den sanat galerisi yer almadı. Ancak Basel’de bu hafta içinde yer alan Liste, Volta 14 gibi alternatif sergi alanlarında Türkiye’den de sanat galerileri yer alıyor.

Fuarın bu yıl “sınırsız sanat” (Unlimited) adı verilen bölümünde yer alan yapıtların inşaat malzemeleri ile yapılmış olması dikkat çekti. Dev boyutta ve karışık teknik kullanılarak yapılan eserler büyük beğeni toplarken, konfetiden yapılmış küpler dokunsan yıkılacak izlenimi ile büyük ilgi topladı.

İsviçre’nin Basel kentinde 1970 yılından bu yana yer yer alan fuar, sadece bir fuar alanı ile sınırlı kalmayıp tüm kentte film gösterileri de dahil olmak üzere gece ve gündüz devam eden bir etkinlik olarak gerçekleştiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-en-buyuk-sanat-fuari-art-basel-28-kez-acildi_166315.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!