Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın İlk Elektrikli Yolu Kullanıma Açıldı

Elektrikli arabaların şarj edilebilmesini sağlayan ve dünya üzerinde bir ilk olan elektrikli yol İsveç´te kullanıma açıldı.

yapi.com.tr
Dünyanın İlk Elektrikli Yolu Kullanıma Açıldı

İsveç´in başkenti Stockholm yakınlarında halka açık bir yola inşa edilen ve yaklaşık iki kilometre uzunluğunda olan yolun elektrikli bütün araçların kullanımına açık olacağı söylenirken, yönetimin elektrikli yol projesinin bütün ülkede uygulanması için gerekli haritayı çıkardığı vurgulandı.

Daha uygun hale geliyor
DHA'da yer alan habere göre; Stockholm Arlanda Havaalanı ve başkent yakınlarındaki bir lojistik alanını birleştiren yolun kullanımına açılmasının elektrikli araç bataryalarının sürekli dolu olmasının önüne geçmesi ve söz konusu batarya üretiminin fiyat olarak daha uygun hale getirilmesine yönelik olduğu belirtildi.

Hedef 2030 yılı
İsveç´in 2030 yılına kadar fosil yakıt kullanımını tamamen ortadan kaldırılması için bu yakıt türünün yüzde 70´inin ulaşım alanında kısıtlanması gerekirken, söz konusu elektrikli yolun üzerindeki araç durduğu an elektrik akımı sağlamadığı vurgulandı. Yol üzerindeki sistemin ayrıca araçların enerji tüketimini hesaplayabildiği ve araç sahibinin ödemesi gereken elektrik faturası miktarının bu hesaplamaya göre belirlendiğinin altı çizildi.

“eRoadArlanda” ismi verilen projenin Başkanı Hans Säll, şu an ülke genelinde kullanılan bütün araçların ve yolların yeni teknolojiye adapte edilmek için uygun olduğunu ve 20 bin kilometresi otoyol olmak üzere İsveç´te yaklaşık yarım milyon kilometre kara yolu bulunduğunu söyledi. Säll konuyla ilgili, “20 bin kilometrelik otoyolu elektrikli yol projesiyle değiştirirsek bunun yeterli olacağını düşünüyorum. İsveç´te iki otoyol arasındaki en uzak mesafe 45 kilometre ve elektrikli araçlar bu mesafe süresince şarj olmadan hareket edebilir” dedi.

ETİKETLER: norveç
http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-ilk-elektrikli-yolu-kullanima-acildi_164941.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!