Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın Işığı Söndü, Politikacılar Mum Işığında Yemek Yedi!

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) girişimiyle önceki gün 20.30-21.30 arasında yapılan 1 saat karanlık eylemine 88 ülkede yaklaşık 4 bin kent ve kasaba katıldı. Çevrecilerin büyük bir başarı olarak değerlendirdiği bu eyleme, Antarktika’da bulunan araştırma üssünden Mısır piramitlerine, Paris’teki Louvre Müzesi’nden New York’taki Empire

Milliyet Gazetesi
Dünyanın Işığı Söndü, Politikacılar Mum Işığında Yemek Yedi!

Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) girişimiyle önceki gün 20.30-21.30 arasında yapılan 1 saat karanlık eylemine 88 ülkede yaklaşık 4 bin kent ve kasaba katıldı. Çevrecilerin büyük bir başarı olarak değerlendirdiği bu eyleme, Antarktika’da bulunan araştırma üssünden Mısır piramitlerine, Paris’teki Louvre Müzesi’nden New York’taki Empire State binasına kadar birçok yer de ışıklarını söndürerek dahil oldu.

Şili’nin başkenti Santiago’da da, eylem nedeniyle Şili Cumhurbaşkanı Michelle Bachelet’in ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden için yemek verdiği devlet başkanlığı binası dahil bazı kamu binalarının ışıkları 1 saatliğine söndü. Bachelet ve Biden ile kendilerine eşlik eden onlarca konuk, yemeklerini mum ışığında yediler.

WWF yetkilileri eylemi, “Gezegenimizin geleceği için dünyanın ilk küresel oyu” diye tanımlarken, vakfın Küresel İklim Girişimi başkanı Kim Carstensen verilen mesajın açık olduğunu, daha fazla ertelemeden harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Almanya’nın Bonn kentinde bir araya gelen 175 ülkenin temsilcisi de BM İklim Değişikliği Sekreterliği Başkanı Yvo de Boer’e dünyanın yeryüzünü kurtarmak için oylarını attığı sembolik bir oy sandığı sundu. Eylemin direktörü Andy Ridley, “Eylemin dünyada bu kadar umutsuzluğun olduğu bir yılda yapılması çok önemli” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-isigi-sondu-politikacilar-mum-isiginda-yemek-yedi_67802.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!