Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın Mimari Başkenti DUBAİ

Yalnızca 4 bin metrekareye yayılan emirlik önümüzdeki yıl dünyanın en büyük alışveriş merkezi, en yüksek binası, en büyük eğlence parkı ve en büyük kapalı kayak merkezini açmaya hazırlanıyor. İşte Dubai’nin yeni dev projeleri...

Vatan PAZAR
Dünyanın Mimari Başkenti DUBAİ

Eyfel ve Pisa kulelerini, piramitleri, İskenderiye fenerini, Babil Bahçeleri’ni ve Tac Mahal’i düşünün. Sonra bunların daha büyüğünü bir arada hayal edin. Falconcity size bunu sunuyor.”

Dubai’nin yeni yaşam alanı böyle tanıtılıyor. Yalnızca 4 bin metrekareye yayılan emirlik önümüzdeki yıl dünyanın en büyük alışveriş merkezi, en yüksek binası, en büyük eğlence parkı ve en büyük kapalı kayak merkezini açmaya hazırlanıyor. İşte Dubai’nin yeni dev projeleri...


Dünya harikalarını bir araya getiriyor
Dubailand’ın içinde yer alacak bu projede Eyfel Kulesi, Tac Mahal, Pisa Kulesi gibi 6 tarihi bina daha büyük inşa edilecek ve otel, ev, eğlence merkezi olarak kullanılacak. Mesela Dubai Tac Mahal Oteli İslami mimarinin etkilerini taşıyacak. Babil’in Asma Bahçeleri, Eyfel Kulesi’ne doğru genişleyecek. Piramit 138 metre yüksekliğindeki orjinal Giza pramidinden daha büyük inşa edilecek. Bu projede Çin Seddi, Venedik kentinin tamamı, İskenderiye Feneri de yeniden inşa edilecek. Falconcity’nin 4 bin 600 araç kapasiteli bir otoparkı da olacak.

Mall of Arabia
Dünyanın en büyük alışveriş merkezi
Dubai’de 2007 yılında açılan The Dubai Mall 16 bin araçlık otoparkı ile bir ilkti... Ama Mall of Arabia bunu gölgede bırakıyor. Dubailand’de 2008’de açılacak dünyanın en büyük alışveriş merkezi. Ancak henüz ne kadar büyük olacağı ile ilgili detaylar bilinmiyor.


The World
En fazla 6 katlı bina inşa edilecek
Her biri dünyanın bir ülkesini ya da kentini temsil eden 200 yapay adacıktan oluşan proje 54 kilometrekarelik alana yayılıyor. Her biri 6-25 milyon dolara satılan adalarda manzarayı kapatmamak için en fazla 6 katlı binalar inşa edilecek. 2008’de tamamlanacak projenin maliyeti 1.8 milyar dolar.


Dubailand
20 milyar dolarlık projeyi günde 200 bin kişi ziyaret edecek
Dubai’nin şimdiye kadar ki en büyük projesi Dubailand. 278 kilometrekare büyüklüğünde. Bu 52 bin futbol sahası, 4.5 Manhattan veya 2 San Francisco kadar büyük bir alana tekabül ediyor. Dubailand’deki eğlence merkezi su parkları, çocuk kenti gibi bölümleriyle toplam 13 kilometrekare olacak. Ticaret merkezinde (4 kilometrekare) bit pazarından ünlü mağazaların outlet’lerine kadar her şey bulunacak. Dubailand’in diğer bölümlerinde safari, çöl kampı, golf kenti de bulunacak. Proje 20 milyar dolara tamamlanacak.


Palmiye
Paris’ten bile daha büyük
İlk palmiye projesi Palm Jumeirah 2001 yılında başladı. 1.3 milyar dolarlık bu projedeki vilalların her biri 1.3 milyon dolara satıldı. Bunun üzerine 2002 yılında ikinci palmiye adası inşa edildi. Ancak en büyüğü 2004 yılında başlayan Palm Deira projesi oldu. 17 yapraklı bir palmiye ağacı şeklindeki yapay adada 32 lüks otel, binlerce lüks villa olacak. Toplam 70 bin kişinin yaşayacağı ada Paris’ten daha büyük ve 1 milyar metreküp kum ve taşla yapılıyor. Maliyeti 1.5 milyar doları geçiyor.



Burj Dubai
4 günde 1 katı tamamlanıyor
Burj Dubai binası 2008 yılında tamamlandığında 808 metre boyuyla dünyanın en uzun gökdeleni olacak. İnşaat halinde bile dünyanın en yüksek 7’nci binası... 164 katlı inşa edilmesi planlanan binanın daha ilk katı bitmeden 1000 dairenin tamamı, davetiye usulüyle satılmıştı. Dünyanın en hızlı asansörü de (saniyede 18 metre) bu binada olacak. İnşaatta her 4 günde 1 kat tamamlanıyor. Şu anda dünyanın en uzun binası olan Taipei101, 509 metre.


Sunny Mountain
Dev kayak merkezinde kutup ayısı bile olacak
Dubai’de 80 metrelik bir tepeden kar kayağı yapmak mümkündü. Ancak 2008’de açılacak kayak merkezi Dubailand Sunny Mountain 130 kilometrekarelik arazisinde İsviçre’deki kayak merkezlerinden farksız bir hizmet sunacak. 272 milyon dolarlık projede kutup ayıları bile olacak!

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-mimari-baskenti-dubai_50302.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!