Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyanın Suyunu Bir Türk Koordine Edecek

Birleşmiş Milletler Dünya Su Değerlendirme Programı’nın (WWAP) başına, eski GAP İdaresi Başkanı Dr. Olcay Ünver getirildi. Ünver’in koordinasyonunda, küresel ısınma nedeniyle yaşanan su sorununa karşı periyodik aralıklarla Dünya Su Raporu hazırlayacak.

Ntvmsnbc



üresel ısınmanın önemli sonucu olan dünyanın su sorunu, artık bir Türk’e emanet. Birleşmiş Milletler Su Değerlendirme Programı’nın (WWAP) başına getirilen eski GAP Bölge İdaresi Başkanı Dr. Olcay Ünver, dünyada su kaynaklarının verimli kullanımına ilişkin koordinasyon görevi yürütecek.
Kemal Derviş’in BM Kalkınma Programı’nın (UNDP) başına getirilmesinden sonra, Olcay Ünver’in bu göreve getirilmesinin Türkiye açısından önemli bir tanıtım olacağı vurgulanıyor.

Dr. Olcay Ünver, GAP’taki çalışma döneminde yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle geçen yıl, Dünya Kalkınma Federasyonu tarafından ödüllendirilmişti.

Dünya Su Değerlendirme Programı

Dünya nüfusunun sürekli artışı nedeniyle kısıtlı hale gelen su kaynaklarının, uluslararası alanda giderek daha fazla önem kazanmasıyla, Birleşmiş Milletler su konusunu ekonomik, kültürel, sosyal ve çevresel boyutlarıyla ele almaya kararlaştırdı.

Öncelikle, su çalışmalarının koordinasyonu ve verimli kullanım için su kaynaklarının durumunu her boyutuyla, gerçekçi bir şekilde yansıtan kolektif rapor, periyodik aralıklarla yayınlanacak.

Dünya Su Gelişme Raporu Hazırlanacak
WWDR (Dünya Su Gelişme Raporu) olarak adlandırılan raporun BM kuruluşlarıyla koordinasyon içerisinde hazırlanması görevini, Olcay Ünver’in başına getirildiği WWAP kuruluşu yürütecek.

WWAP Sekretaryası ile bağlantılı 24 adet BM kuruluşu bulunuyor. Bu BM kuruluşları arasında BM Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO, WWAP’a ev sahipliği yapıyor. 24 Birleşmiş Milletler kuruluşunun ortak inisiyatifi olarak olarak hazırlanacak olan WWDR’nin içeriğini, dünya su kaynaklarının değerlendirilmesi, su kullanımı (arz- talep dengesi) ve su yönetiminin incelenmesi ve dünyanın farklı bölgelerinde suya ilişkin yaklaşım ve problemleri inceleyen ülke çalışmaları oluşturuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyanin-suyunu-bir-turk-koordine-edecek_54699.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!