Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Dünyayı Saran Krizi Bu İkili mi Başlattı?

Dünyada borsaları altüst eden, finans kuruluşlarını en az 800 milyar dolarlık aktif erimesiyle karşı karşıya bırakan subprime mortgage krizini başlatan kişiler olarak Bears Stearns'ın iki eski yöneticisi tutuklandı.

Vatan Gazetesi
Dünyayı Saran Krizi Bu İkili mi Başlattı?

Dünyada borsaları altüst eden, finans kuruluşlarını en az 800 milyar dolarlık aktif erimesiyle karşı karşıya bırakan subprime mortgage krizini başlatan kişiler olarak Bears Stearns’ın iki eski yöneticisi tutuklandı.

FBI Direktörü Robert Mueller ve Senato Üyesi Mark Filip, bir süredir devam eden mortgage dolandırıcılığı soruşturmasında sona yaklaştıklarını ve şu ana kadar suçlanan 400 kişiden 300’ünün tutuklandığını açıkladılar. Suçlu bulunanlar arasında gayrimenkul şirketi yetkilileri, avukatlar, mortgage uzmanları ve finans kuruluşlarının bazı yöneticileri bulunuyor.

Ancak tutuklamalardan en ilginci Bears Stearns’ın iki eski üst düzey yöneticisi için yapılanı oldu. Riskli fonlar hakkında yatırımcıları yanlış yönlendirip Bear Stearns’ın iki hedge fonunun da batmasına neden olmakla suçlanan Ralph Cioffi ve Matthew Tannin polis tarafından gözaltına alındı. Bears Stearns’ın batan iki hedge fonu, tüm piyasaları alt üst eden büyük krizin de başlangıcı olmuştu.

Soruşturmayı yürüten FBI Direktörü Mueller "Bu sektördeki dolandırıcılar bizim ekonomimiz için büyük tehdit oluşturuyorlar" dedi. New Jersey’deki evinde yakalanan Cioffi’nin halen devam eden bir insider trading davası da bulunduğu ve bu iki yöneticinin en az 20 yıl hapis cezası alması bekleniyor. Şayet suçları sabit görülürse, tüm dünyayı saran mortgage krizinin baş sorumluları olarak tarihe geçecek bu ikili ile diğer finans kuruluşlarının ilişkileri de araştırılıyor. FBI bu doğrultuda Countrywide Financial Corp., American Home Mortgage Investment Corp., Citigroup Inc. ve JPMorgan Chase & Co’da da soruşturma yürütüyor.

Krizin fitilini ateşleyen ikili

Bear Stearns’un batan iki hedge fonu, dünyayı saran krizi başlatmıştı. FBI’ın soruşturmasına göre şirketin bu iki üst düzey yöneticisi hileli yatırımlarla her iki fonu da batırdılar.


http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyayi-saran-krizi-bu-ikili-mi-baslatti_62205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!