Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

E-Kobi: Siftahı İngilizlerle Yaptı 1 Milyar Dolarlık Proje Aldı

E-Kobi: Siftahı İngilizlerle Yaptı 1 Milyar Dolarlık Proje Aldı

Hürriyet Gazetesi
E-Kobi: Siftahı İngilizlerle Yaptı 1 Milyar Dolarlık Proje Aldı

ars’tan 1978’de İstanbul’a göç eden Güngör Ailesi’nin küçük oğlu Uğur, Bodrum’da İngilizlere 60 konut yaparak başladığı müteahhitlikte, 2 yılda 1 milyar dolarlık projeye imza koydu. 195 milyon dolarlık Palmiye konaklarına temel atan Güngör’ün şirketi Mu-Can İnşaat, 700 milyon dolarlık Şahinler Holding Beylikdüzü Projesi’ni de kat karşılığı üstlendi.

Uğur Güngör sadece 40 yaşında ancak son 4 yılda müteahhitlikte öyle bir atak yaptı ki onun firması Mu-Can İnşaat, sektörde adından en çok söz edilen firmalar arasına girdi. Güngör’ün Bodrum’da 2003-2004 yıllarında İngilizler için yaptığı konutlarla başlayan müteahhitlik macerası kısa sürede gelişti ve bugün 1 milyar dolarlık proje büyüklüğüne ulaştı.

Bodrum'a 5 Kale: Bodrum’da Kale 1, Kale 2, Kale 3, Kale 4, Kale 5 projeleri ve iki alışveriş merkezi inşaatı süren Mu-Can İnşaat, Beylikdüzü’nde önce 200 konutluk Palmiye Evleri’ni tamamladı. Ardından Palmiye Konakları’nın temelini attı ve 195 milyon dolarlık satış hasılatı hedefiyle bu projenin satışına başladı. Mayıs ayında ise Beylikdüzü’nün en ünlü arazisi konumundaki Şahinler Holding’e ait arsa üzerinde 700 milyon dolarlık projenin temelini atacak. Uğur Güngör şöyle başlıyor anlatmaya: "Ben 1966 Kars doğumluyum. Dedem (Mustafa), babam (Recep) müteahhitti. Ailece 3 kuşaktır inşaatçıyız yani."

Terörden kaçtık: Uğur Güngör, 1978’te Kars’tan göç edip İstanbul’a geldiklerini söylüyor ve şöyle devam ediyor: "Orta ve liseyi burada okudum. Sonra da İTÜ İnşaat Fakültesi’ni bitirdim. Kars’tan göç ediş nedenimiz anarşi ve terör ortamıdır. İstanbul’a geldik bir süre sonra ihtilal oldu ve rahat rahat okuduk. Aslında bizimkiler benim tıp okumamı istiyorlardı. Ama tercihlerim arasında inşaat mühendisliği üstlerdeydi, böyle kısmet oldu."

Kalıplardan çivi: Uğur Güngör, dedesi Mustafa Güngör’ün kendilerini inşaat ortamında yetiştirdiğini ve ticareti öğrettiğini belirterek şöyle konuşuyor: "Biz daha ilk okul öğrencisiyken dedem bizi inşaata götürürdü. Beton kalıpları söküldükten sonra bize ’sizden çivilerin kilosunu şu kadara alırım’ derdi. Biz de çivileri söker, düzeltir, tartıp dedemize satardık. Ben ilk bisikletimi de o çivi paralarıyla almıştım. Dedem büyük inşaatçıydı. Daha ben doğmadan 1966’da Kars’ta Ebe Okulu inşaatını almış ki 6 milyon liralık bir ihaleymiş ve o zaman için çok büyüktü. Sonra lojman, köprü inşaatları almış. Dedem bu inşaatlara bizi tatillerde hem de sabahın 06.00’sında götürürdü. Belli işler yapardık sonra da işçilerle birlikte yemek yerdik. Onlarla bir döner, tas kebabı yemek çok güzeldi. Şimdi dedemi çok daha iyi anlıyorum. Bize ticareti, bu işlerin adabını öğretmiş. Mesela bize simit, sakız sattırdığını da hatırlıyorum. ’Kár çok önemli değil siz önce satmayı öğrenin’ derdi. Bize küçük bir sermaye verir sonra bizim onu geri getirmemizi beklerdi."

Şahinler’in arsasına mayısta temel atarız
Uğur Güngör, Şahinler Holding’in Beylikdüzü’ndeki arazisi için sözleşme imzaladıklarını söylüyor ve bu arazide konut, alışveriş ve iş merkezi inşaa edeceklerini belirtiyor. Güngör şöyle devam ediyor: "Yaklaşık 750 milyon dolar hasılat beklenen bir proje. 300 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Anlaşmaları, sözleşmeleri tamamladık. Mayıs’ta temel atarız. İçinde 400 rezidans, iş merkezleri 170 bin metrekare alışveriş merkezi, 75 bin metrekare 3 bin araçlık otopark, 700 konut olacak. Biz kat karşılığı anlaştık. Villa olmayacak. Şu anda yabancı yatırımcılarla da görüşmeler yapılıyor. İş merkezlerine talipler. Şahinler Holding projesine başlayınca bin civarında işçi alacağız. Böylece bizim bütün projelerde çalışan sayısı 2 bin olacak. Hedefim 2010 yılına kadar 10 bin konut yapmış bir inşaat firması olmak."

Kenan Paşa’ya villa sattım
Uğur Güngör, 12 Eylül Askeri Müdahalesi’nin lideri Kenan Evren’e Bodrum’da villa sattığını belirtiyor ve şöyle konuşuyor: "Biz Kars’tan İstanbul’a terör, anarşi yüzünden göç etmişiz. Sonra 12 Eylül olmuş, huzur içinde okumuşuz. Yıllar sonra Bodrum’da Kenan Paşa’ma villa sattım ve kendisine de ’Paşam sayende okuyabildik’ dedim. Kendisi beni çok sever. Son olarak burada yaptırdığımız bir ilkokulun açılışını da o yaptı."

Palmiye Konakları’nda hedef, 195 milyon dolar
Uğur Güngör, üniversiteyi bitirdikten sonra 2-3 yıl babasının yanında kaldığını söylüyor ve sonrasını şöyle özetliyor: "Benim eşim çevre mühendisidir. Birlikte Bodrum’a gittik ve orada İngilizlere proje yaptık. Projeyi kat karşılığı aldık ve onlara sattık. 2003-2004’te çok iyi bir hava yakaladık. İlk 60 konuttan sonra işler hızla büyüdü ve Bodrum’da 800 konut oldu. Sonra İstanbul’dan teklif geldi. 196 konutlu Palmiye Evleri’ni kat karşılığı anlaştık ve bitirdik. Şimdi 858 konutluk Palmiye Konakları’na başladık. Alışveriş merkezi, havuzu, spor merkezi, kapalı otoparkı olan ve tünel kalıplı lüks bir proje çıkardık. İtalyan mutfak kullanıyoruz v.s. Palmiye Konakları’ndan yaklaşık 195 milyon dolar ciro bekliyoruz. Şu anda elimizde Bodrum dahil; 2 bin 500 konutluk proje var. Hedefim, İngilizlere İstanbul’da da konut satmak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/e-kobi-siftahi-ingilizlerle-yapti-1-milyar-dolarlik-proje-aldi_44578.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!