Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ebrar Sitesi H Blok Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan Ebrar Sitesi H Blok davasında savcı, sanıkların “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar ay hapisle cezalandırılmasını talep etti. Karar duruşması 28 Mart’ta yapılacak.

yapi.com.tr
Ebrar Sitesi H Blok Davasında Savcı Mütalaasını Açıkladı (Fotoğraf: DHA)

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin simgelerinden olan ve depremin ilk saniyelerinde 18 blokunun yıkıldığı Ebrar Siteleri'nde bin 480 kişi yaşamını yitirdi.

Ebrar Sitesi'nin davaları ayrı ayrı görülüyor. Ebrar Sitesi H Blok'ta 72 kişi yaşamını yitirmiş ve 10 kişi de yaralanmıştı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklar Tevfik Tepebaşı, Ahmet Doğan, Atilla Öz, Hüseyin Nar, Lütfi Timurbanga, Mustafa Timurbanga, Nebi Koska hakkında, "Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

ANKA’da yer alan habere göre; Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19 Şubat'ta görülen Ebrar Sitesi H Blok davasının beşinci duruşmasının tutanağı ortaya çıktı.

Duruşmaya başka suçtan dolayı cezaevinde bulunan sanıklar Tevfik Tepebaşı ve Atilla Öz, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Tutuksuz sanıklar Nebi Koska ve Hüseyin Nar, depremde yakınlarını kaybedenler ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanıklar ve firari sanık Mustafa Timurbanga ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Ebrar Sitesi H Blok'ta 72 kişinin yaşamını yitirdiği ve 10 kişinin de yaralandığını hatırlatan Savcı, dava aşamasında alınan bilirkişi raporlarında sanıkların "kusurlu" olduğuna atıf yaptı. Savcı, sanıkların "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar hapisle cezalandırılmasını, tutuksuz sanıkların hükümle birlikte tutuklanmalarını talep etti.

Sanık Tevfik Tepebaşı, mütalaaya katılmadığını belirterek "Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Diğer sanıklarda mütalaaya katılmadıklarını belirterek beyanda bulunmak için süre talep etti.

28 Mart’ta karar duruşması görülecek
Müştekiler ve müşteki avukatları, mütalaa doğrultusunda karar verilmesiyle birlikte tüm sanıkların tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 28 Mart'a erteledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ebrar-sitesi-h-blok-davasinda-savci-mutalaasini-acikladi_208075.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!