Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eczacıbaşı, Moskova'da Yapı Kimyasalları Fabrikası Kuracak

Eczacıbaşı Grubu, karo ve vitrifiye seramik alanında yatırımları bulunan Rusya'ya yapı kimyasalları fabrikası kurmayı planlıyor.

Dünya Gazetesi



czacıbaşı Koramic Yapı Kimyasalları, Moskova yakınlarındaki arazide fizibilite çalışmalarına başladı. Eczacıbaşı Koramic Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Hüseyin Bilmaç, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada, şirketin yeni yatırımları hakkında bilgi verdi. Pazar araştırması sonuçlarına göre sektörde üçüncü sırada olduklarını belirten Bilmaç, "Hedefimiz 2008-2009 yıllarında iki numarada olmak" dedi. Vitra Fix markalı ürünlerin 4 kıtada 37 ülkeye ihraç edildiğini söyleyen Bilmaç, şöyle konuştu:

"Rusya'da yapı kimyasalları fabrikası kuracağız. Rusya gibi 200 milyona yaklaşan bir nüfusa sahip ülkede bence geç bile kaldık. Bu pazarda çok aktif olarak yer alacağımızı ve çok iddialı geldiğimizi söylemeliyim. Rusya'da ekonomik istikrar sağlanmış durumda. Dış ticaret fazlası var. Doğal zenginliklerin sanayi yatırımlarına dönüşmesini teşvik ediyorlar. Hızla büyüyen Rusya'da gelişen ve lokomotif olan inşaat sektöründe yerimizi ve payımızı almak istiyoruz. Moskova yakınlarında bir arazimiz var. Arazinin bir kısmında yapı kimyasalları fabrikası kurulması için fizibilite çalışmalarımız sürüyor."

F1 pistine dolgu malzemesi

Teknik ürünlerle büyüyeceklerini ve su yalıtımı grubunda da büyümek istediklerini kaydeden Bilmaç, "Ağırlıklı olarak çimento bazlı ürünler kullanılırdı. Şimdi ise poliüretan bazlı ürünleri piyasaya sokuyoruz. Türkiye'de hiç olmayan ürünler gelecek. Örneğin, Avrupalı tedarikçimiz ile birlikte Formula-1 pisti için teknik derz dolgusu ürettik. Bundan sonra teknik ürünler bizim yeni büyüme alanımız olacak" dedi.

Kurumsal müteahhitlik satışlarında da büyüme hedefleri olduğunu anlatan Bilmaç, mevcut bayilerinin yanı sıra önümüzdeki yıl "tali bayiler"de de yüzde 150'lik büyüme yaşayacaklarını belirtti.

Mersin'e 5 milyon dolarlık yatırım

Mersin'de kurmayı planladıkları yeni tesisle Ortadoğu pazarında büyümek istediklerini ifade eden Bilmaç, şöyle konuştu:

"60 bin ton kapasiteli olacak bu yeni tesisi, hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne mal satmak hem de Ortadoğu ülkelerine ihracat yapabilmek için kuruyoruz. Suriye, Irak, Ürdün, Mısır, Lübnan, BAE, İsrail, Suudi Arabistan'a ürünlerimizi ihraç etmek istiyoruz. Kasım ayında tesisin inşaatına başlayacağız, Nisan 2007'de tesisi devreye girecek. Yatırım tutarı 5 milyon dolar olacak. Yeni tesis Ortadoğu'daki üleklere daha uygun fiyatlı ürün vermemizi sağlayacak."


Ezcacıbaşı milyonerleri ısıtıyor

Cape Verde Adası'nda, İngiliz ve Amerikan milyonerleri için yapılan 350 adet villanın inşaatında Vitra Therm ürününün kullanıldığını söyleyen Eczacıbaşı Koramic Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Hüseyin Bilmaç, "Ürünümüzün ısı yalıtımındaki başarısını belgelerle ispatladığımızdan hiç tanımadıkları bu ürünü satın aldılar. Kuzey Irak'ta da ciddi projeler aldık. Şu anda bir İngiliz Hawler Housing Project'in 350 villalık projesinde yaklaşık 4.5 milyon dolarlık bir satış yapılmış durumda" dedi. Bilmaç, Türkiye'de ise Vitra Therm'in Antalya Belek'teki Calista Otel'de ve Celal Bayar Üniversitesi'nin binalarlarında kullanıldığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eczacibasi-moskovada-yapi-kimyasallari-fabrikasi-kuracak_49156.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!