Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eczacıbaşı, 'Sürdürülebilir Kalkınma'yı Üst Yönetime Taşıyor

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) Türkiye’den ilk üyesi olan Eczacıbaşı’nda, Sürdürülebilir Kalkınma Koordinatörlüğü pozisyonu oluşturularak, bu göreve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nü de yürütmekte olan Okşan Atilla Sanön atandı. Sanön’ün yeni unvanı 'Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Koordinatörü' olarak

yapi.com.tr
Eczacıbaşı, 'Sürdürülebilir Kalkınma'yı Üst Yönetime Taşıyor

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) Türkiye’den ilk üyesi olan Eczacıbaşı’nda, Sürdürülebilir Kalkınma Koordinatörlüğü pozisyonu oluşturularak, bu göreve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nü de yürütmekte olan Okşan Atilla Sanön atandı. Sanön’ün yeni unvanı 'Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Koordinatörü' olarak belirlendi. İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (TBCSD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Okşan Atilla Sanön, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nde de delege olarak yer alıyor.

'Sürdürülebilir kalkınma' kapsamındaki çalışmalarını kurumsal, katılımcı ve sistematik bir bakış açısıyla yürütmeyi sürdüren Eczacıbaşı, CEO’ya doğrudan bağlı görev yapacak olan Sürdürülebilir Kalkınma Koordinatörlüğü pozisyonunu hayata geçirerek, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu. Eczacıbaşı, geçtiğimiz yıl da yönetsel anlamda öncülük yaparak, yine CEO’ya bağlı olarak İnovasyon Koordinatörlüğü pozisyonunu oluşturmuş ve bu pozisyona, Ata Selçuk atanmıştı.

Eczacıbaşı Topluluğu ve sürdürülebilir kalkınma

Sürdürülebilir kalkınma konusunda, öncelikle bir Topluluk envanteri oluşturmak, küresel anlamda bir konumlandırma yapabilmek ve bu konudaki çalışmaları faaliyet gösterilen sektörler bazında derinleştirebilmek için, Topluluk bünyesinde 2007 yılında 'Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu' oluşturuldu. Çalışma grubu, Topluluğun “Sürdürülebilir Başarısı” için kaynakların etkin kullanımını sağlamak üzere sürdürülebilir kalkınma konusunda Topluluk genelinde duyarlılık ve bilgi birikimi oluşturma amacını da taşıyor. Kuruluşlar seçilen özel raporlama tekniğine uygun olarak, aylık göstergeler halinde insan kaynakları uygulamarından üretime kadar pek çok alandaki  pek çok veriyi izleyerek, merkezi raporlama sistemine iletiyor. Bu veriler yıllık bazda incelenerek, gelecek yıllarda hedeflenecek olan iyileştirme planlarını oluşturmak üzere değerlendiriliyor. Böylece sürdürülebilir kalkınma kapsamında uygun parametreler saptanarak kuruluşlarda yapılan çalışmaların ölçümlenmesi, izlenmesi ve iyileştirmelerin planlanması, sürdürülebilir kalkınma çalışmaları içinde en iyi uygulama örneklerinin paylaşılması ve artırılması teşvik ediliyor. Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu, çevre, ürün sorumluluğu, çalışma hayatı ve toplum alanlarında alt çalışma grupları ile faaliyetlerini yürütüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eczacibasi-surdurulebilir-kalkinmayi-ust-yonetime-tasiyor_78343.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!