Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eczacıbaşı Topluluğu ve Mürşide İçmeli'ye Onur Ödülü

Eczacıbaşı Topluluğu ve Mürşide İçmeli'ye Onur Ödülü

yapi.com.tr
Eczacıbaşı Topluluğu ve Mürşide İçmeli'ye Onur Ödülü

b>Çağdaş Sanatlar Vakfı ÇAĞSAV, 2005 yılı "ÇAĞSAV Onur Ödülleri"nin İstanbul Bienali, Sanal Müze ve İstanbul Modern nedeniyle Eczacıbaşı Topluluğu ile ünlü özgünbaskı sanatçısı ve eğitimci Prof. Mürşide İçmeli'ye verileceğini açıkladı.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı'nı İstanbul Modern'de ziyaret eden ÇAĞSAV Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Kahramankaptan, Genel Sekreter Gültekin Serbest ve Yönetim Kurulu Üyesi Funda Karadağ, Vakfın bu yılki ödüllerle ilgili kararını açıklayan mektubu sundu. ÇAĞSAV Onur Ödülü 2005'in kurumsal alanda Eczacıbaşı Topluluğu'na veriliş gerekçesi şöyle:

"Kültür, sanat, eğitim alanlarında toplumsal yaşamın gelişmesine katkıda bulunmayı sorumlulukları arasında görmesi, Türk kültür ve sanatını korumak ve geliştirmek amacıyla kurduğu vakıflar aracılığıyla plastik sanatlar alanında önemli katkılar sağlaması, Türk resminin korunmasına bizzat aile olarak kendi yaptıkları koleksiyonla yardımcı olmaları, plastik sanatlarda en iyi örnekleri Türkiye'ye tanıtmak amacıyla İstanbul Bienali'ni oluşturmaları, ülkemizin ilk Sanal Müzesi'ni kurarak sanatseverlere dijital ortamda yakın resim tarihimize ve güncel çalışmalara ulaşma ve bilgisayarlarında kişisel koleksiyonlarını kaydetme olanağı tanıması, son olarak Türkiye'nin uluslararası standartta ilk kapsamlı ve gelişime açık çağdaş sanat müzesi olan İstanbul Modern'i oluşturup halkın hizmetine sunmaları nedeniyle Eczacıbaşı Topluluğu'na verilmiştir."

ÇAĞSAV Onur Ödülü 2005'in Prof. Mürşide İçmeli'ye veriliş gerekçesi ise şöyle açıklandı:

"Başta gravür tekniği olmak üzere özgünbaskı sanatının yaygınlaşması ve uygulamalarının zenginleştirilmesi yönündeki çabaları, bir eğitmen olarak değişik kurumlarda verdiği özverili hizmetler, günümüzde çoğu birer usta olan yetiştirdiği başarılı öğrenciler, Anadolu kültürlerinin kalıtıyla çağdaş düşüncenin sentezini başarıyla gerçekleştirmesi, kendine özgü biçim anlayışı ve gravür uygulamalarıyla kişilikli bir özgünbaskı dili geliştirmesi, sahne sanatlarının tanıtımında, afiş ve katalog düzenlemelerinde çağdaş grafik yaklaşımla yeni bir çizgi oluşturması, Türk resim sanatını özgünbaskı dalında uluslararası alanda bienallere katılımı ve aldığı ödüllerle başarıyla temsil etmesi, yapıtlarının yurt içinde ve dışında müzelere alınması nedeniyle Prof. Mürşide İçmeli'ye verilmiştir."

ÇAĞSAV tarafından plastik sanatlar alanında olağanüstü başarıları, çalışmaları ve destekleri nedeniyle öne çıkan gerçek ve tüzel kişileri ödüllendirmek, Vakfın bu kişilere şükranlarını belgelemek amacıyla oluşturulan ÇAĞSAV Onur Ödülleri, 11 Nisan'da 5.Ankara Sanat Fuarı- ANKART'ın açılışı öncesinde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakanın da davetli olacağı törende sahiplerini bulacak ödül heykelcikleri Vakfın kurucularından ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy imzasını taşıyor. Heykelciklerin gümüş-bronz dökümü ise Urart tarafından gerçekleştiriliyor. Törende Prof. Mürşide İçmeli ile Eczacıbaşı Topluluğu'nun sanat hizmetleri hakkında kısa birer film de gösterilecek.

ÇAĞSAV Onur Ödülleri, 2001'de ressam Prof. Dr. Adnan Turani ile İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'ne, 2002'de ressam Nuri Abaç ile Gazi Terbiye Resim-İş Bölümü'ne, 2003'te ressam-sanat eğitimcisi Prof. Dr. Turan Erol ile Türkiye İş Bankası'na, 2004'te de seramikçi Prof. Hamiye Çolakoğlu ile Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne verilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eczacibasi-toplulugu-ve-murside-icmeliye-onur-odulu_22379.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!