Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Edirne Valisi Fahri Yücel: Duble Yol ile Edirne’deki Ulaşım Rahatlayacak

Edirne Valisi Fahri Yücel, Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı ile Keşan ilçesi arasında yapımı süren 24 kilometrelik duble yolun, ulaşımı rahatlatacağı

Zaman



b>Edirne Valisi Fahri Yücel, Edirne’nin İpsala Sınır Kapısı ile Keşan ilçesi arasında yapımı süren 24 kilometrelik duble yolun, ulaşımı rahatlatacağını belirtti.

Yücel, yaptığı açıklamada, Yunanistan’a ulaşımın sağlandığı Keşan–İpsala yolundaki çalışmanın tamamlanmasından sonra, yolda daha güvenli ulaşım yapılabileceğini söyledi.

Vali Yücel, İpsala Sınır Kapısı’ndan başlayan ve Keşan’a kadar devam eden duble yol çalışmasının 17 Temmuz 2003 tarihinde başladığını kaydetti. Vali Yücel “İpsala–Keşan arasındaki 24 kilometrelik yol yapım çalışması, Tekirdağ il sınırına kadar devam ettirilecek. Şu ana kadar İpsala kavşağı ile Esetçe beldesi arasındaki 7,5 kilometrelik yolun altyapısı tamamlandı. Esetçe beldesi ile Korucuköy sapağı arasındaki 3 kilometrelik kesim de tamamlanmak üzere. Bu 10 kilometre uzunluğundaki yola asfalt atılacak. İpsala Sınır Kapısı ile ilçe kavşağı arasındaki 5 kilometrelik bataklık kesimde toprak temizliği yapılmış ve yol dolgusuna başlanacaktır.” şeklinde konuştu. İpsala–Keşan arasındaki yol yapım çalışmalarına katılan DSİ, Köy Hizmetleri ve İpsala Belediyesi araçlarının yakıt ihtiyaçlarının Edirne Valiliği’nce karşılandığını da belirten Vali Yücel, şu bilgileri verdi:

“İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye yoğun bir yabancı turist girişi var. Aynı şekilde Avrupa’ya giden TIR’ların büyük bölümü de İpsala Sınır Kapısı’nı kullanarak Yunanistan’a çıkış yapmakta. Avrupa’nın değişik ülkelerinde çalışan gurbetçiler, yaz aylarında tatillerini geçirmek üzere İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapıyor. Duble yolun tamamlanmasıyla, İpsala– Keşan ve Tekirdağ arasında ulaşımda bir rahatlama sağlanacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/edirne-valisi-fahri-yucel-duble-yol-ile-edirnedeki-ulasim-rahatlayacak_6401.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!